VIŠE OD 50 VATROGASACA NA INTERVENCIJI, NA IZMAKU SU SNAGA: Sinoć požar u Gotalovcu, drugi veliki na području Budinščine u posljednja tri dana

“Svaka čast svima i svemu, ali mi više ne možemo! Velika zahvala dečkima s motorima koji nam voze vodu”

Objavljeno: 27.03.2022. AB

Na području Budinščine, točnije u naselju Gotalovec sinoć je izbio veliki požar u šumi. Na intervenciju je izašlo čak 50-ak vatrogasaca, koje su predvodili domaći dečki iz DVD-a Budinščina. Svoju borbu s požarom objavili su i na Facebook stranici, a video možete pogledati OVDJE. Požar inače još uvijek nije u potpunosti ugašen i članovi DVD-a Budinščina još su na terenu.

Kakvu muku prolaze vatrogasci zbog neopreza ljudi, možda najbolje opisuje ovaj status DVD-a Budinščina otprije 11 sati: “Svaka čast svima i svemu ali mi više ne možemo! Velika zahvala dečkima s motorima koji nam voze vodu”.

Inače, to je već drugi veliki požar na području Budinščine u posljednja tri dana – gorjela je šuma i nisko raslinje u Pecama – Podrutama, a vatra se tada opasno približila i kućama. Velik broj vatrogasaca uspio je ugasiti požar, a osim članova DVD-a Budinščina, na intervenciji su bili i pripadnici DVD-ova Novi Marof, Strmec, Hraščina – Trgovišće, ZJVP-a Marija Bistrica i ZJVP-a Zabok. Na intervenciji je sudjelovalo 40 vatrogasaca sa 14 vozila. Zbog nepristupačnog terena za vozila gasilo se najviše naprtnjačama. Opožarena površina je bila oko tri puta sva kilometara, te je utrošeno oko 50 000 litara vode.

FOTO: DVD Budinščina

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba