Prema Svjetskom izvješću o sreći

Najsretniji na svijetu Finci, Hrvatska se našla na 47. mjestu

Objavljeno: 27.03.2022. zagorjeinternational

Prema Svjetskom izvješću o sreći objavljenom u petak, Finska je po peti put zaredom proglašena državom s najsretnijim stanovništvom, dok se Hrvatska našla na 47. mjestu, piše 24 sata.

Susjedna Slovenija je na 22. mjestu, Srbija na 43. mjestu, a Bosna i Hercegovina na 67. mjestu. Finsku kao najsretniju državu slijede Danska, Island, Švicarska, Nizozemska, Luksemburg, Švedska, Norveška, Izrael i Novi Zeland.

Izvješće svake godine sastavljaju američki znanstvenici na temelju istraživanja instituta Gallup, a ono se bavi učincima COVID krize na dobrobit ljudi.

Prošle godine prema istome izvješću, Hrvatska je bila na 60. mjestu,. Izvješće se temelji na podacima iz posljednje tri godine.

Znanstvenici su primijetili značajan porast takozvanih djela ljubaznosti tijekom pandemije.

-Pomoć strancima, volontiranje i donacije u 2021. godini snažno su porasli u svim dijelovima svijeta, dosegnuvši razine gotovo 25 posto više od onih prije pandemije. Ovaj nalet dobrohotnosti, koji je bio posebno velik u pomaganju strancima, pruža snažan dokaz da ljudi reagiraju kako bi pomogli drugima u potrebi, stvarajući pritom više sreće za primatelje, dobre primjere za druge i bolji život za sebe -navodi se u izvješću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba