Bliži se datum 26. smotre tamburaških orkestara i sastava KZŽ

Bartolić: Glazba je najveća od svih umjetnosti, a zvuk je najvažniji dio našeg života

Objavljeno: 27.03.2022. zagorjeinternational

Smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko-zagorske županije, 26. po redu, održat će se iduće subote u Društvenom domu u Loboru, s početkom u 17 sati u suorganizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ i KUD-a Lobor.

– Prilika je to da svoj rad predstave tamburaški orkestri i sastavi, kako stručnom selektoru, koji će im svojim znanjem, iskustvom i savjetom, ukazati kako biti još bolji, tako i širom pučanstvu jer je smotra otvorena za posjetitelje, naravno, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Selektor ovogodišnje smotre je maestro Ivan Potočnik, a njegova je dužnost procijeniti i odabrati najuspješnije u četiri kategorije: koncertni orkestar, folklorni orkestar, koncertni sastav i folklorni sastav. Prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj smotri izvršilo je devet tamburaških sastava i dva tamburaška orkestra, a po prvi puta nastupiti će u revijalnom dijelu programa jedan harmonikaško – gitaristički orkestar – rekla je moderatorica asistentica ZAKKU-a KZŽ Petra Lovrečić Lončar.

Voditelj kolegija tamburaške djelatnosti Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ, Ivan Bartolić, o glazbi govori kako je najveća od svih umjetnosti, a zvuk je najvažniji dio našeg života i zato je glazba od neizmjerne važnosti za ljudsko biće. Glazbom su opisana sva stanja i sve emocije koje postoje, a riječi kojima možemo najbolje reći što je glazba je da je glazba slika nevidljivog svijeta.

Kako bi uživali u ˝slikama nevidljivog svijeta˝ Tamburaškog sastava Črni Tomaši iz Lobora, Tamburaškog sastava KUD-a Belec, Tamburaškog sastava KUD-a Đurmanec, Tamburaškog sastava KUD-a Horvatska iz Velike Horvatske, Tamburaškog sastava KUD-a Lobor, Tamburaškog orkestra KUD-a ˝Lovro Ježek˝ iz Marije Bistrice, Tamburaškog sastava KUD-a ˝Ljudevit Gaj˝ Mače, Tamburaškog sastava KUD-a Mihovljan, Tamburaškog sastava KUD-a Pregrada, Tamburaškog orkestra KUEU ˝Kaj˝ iz Zlatar Bistrice, Tamburaškog sastava KUD- a Sveti Križ Začretje, te Glazbene sekcije ˝DORA˝ iz KPD Zlatarjeve, Zlatar, dođite na 26. smotru TOiS KZŽ u Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba