Civilna zaštita objavila javni poziv za dostavu ponuda vlasnika nekretnina za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

MUP PLAĆA NAJAM: Za samca 50 kuna po danu, a evo koliko dobivate za višečlane obitelji – maksimalni iznos je 3600 kuna

Objavljeno: 25.03.2022. AB

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Poziv je objavljen na temelju odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, prema kojoj se za samca sufinancira 50 kuna po danu, a za više osoba, za prvog člana 40 kuna, za drugog 30 kuna, za trećeg 20 kuna, a za četvrtog i svakog sljedećeg člana 10 kuna po danu. Stambena jedinica treba imati minimalno 30 četvornih metara površine stambenog prostora za jednu osobu, odnosno za svaku sljedeću osobu iz kućanstva po pet četvornih metara. Stambeni prostor mora imati kuhinju i kupaonicu sa sanitarnim čvorom, treba biti opremljen potrebnim namještajem i aparatima te imati svu potrebnu komunalnu infrastrukturu. Najviši iznos troškova korištenja stambene jedinice je 3600 kuna mjesečno.

Za prijavu ponude potrebno je ispuniti Obrazac za prijavu, uz koji treba priložiti dokaz o vlasništvu stambene jedinice i potvrdu stožera jedinice lokalne samouprave da ta stambena jedinica zadovoljava uvjete iz ponude. – Ustupanje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine suglasno će se utvrditi sklapanjem ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite i vlasnika stambene jedinice. Ugovorni odnos počinje od dana potpisivanja ugovora – priopćili su iz Civilne zaštite, dodajući da se ispunjeni Obrazac s pripadajućom dokumentacijom dostavlja Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a: poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba