KVALITETA I ESTETIKA NA SVJETSKOJ RAZINI:

Varaždinska zgrada Vodotornja plijeni pozornost javnosti

Objavljeno: 24.03.2022. zagorjeinternational

Uz Gradsku vijećnicu, Županijsku palaču, Stari grad te mnoge druge građevine i zdanja, Varaždin je prepoznatljiv i po zgradi Vodotornja koji je izgrađen 1965. godine. Energetskom obnovom same zgrade koja je u vlasništvu Varaždinske županije, a jedna je od pet najvećih zgrada u Varaždinu postavljena je ventilirana i termički zaštićena fasada s vrhunskim materijalom aluminijem. Zamijenjeno je oko 500-tinjak prozora i postavljeno 400-tinjak novih rasvjetnih tijela. Dopunjen je klimatizacijski sustav, postavljeni su ventilokonvektori, kao i novi radijatori. 

No, ono što zgradu Vodotornja čini zanimljivom i atraktivnom je svakako dekorativna fasadna rasvjeta koja plijeni pozornost stanovnika Varaždina, ali i šire. Naime, ovih je dana završeno adresiranje svjetiljki te programiranje statičkih scena, a u tijeku je i dovršetak programiranja dinamičkih scena. Također je izvršena i obuka korisnika, a tom prigodom je održana prezentacija projekta kojoj su nazočili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije Mario Sambolec te predstavnici projektanata.

– Ističemo kako svjetiljke imaju mogućnost mijenjanja boje, mogućnost preprogramiranja u realnom vremenu, mogućnost kontrole svakog piksela te mogućnost  kontrole rasvjete s odgovarajućim, reaktivnim programiranjem – poručuju iz Varaždinske županije.
Podsjetimo, nedavno je Vodotoranj bio u bojama Ukrajinske zastave u znak podrške ukrajinskom narodu te u zelenoj boji kada se obilježavao Dan Svetog Patrika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba