SUVREMENO OBLIKOVANJE KAO POTICAJ NA BAVLJENJE SPORTOM: Sportski tereni u Velikom Trgovišću primjer su nadstandarda igrališta u RH - otvorenje bezicirano za svibanj, Županija uručila ugovor na 400.000 kuna

˝Uspjeli smo zaokružiti ovu priču bez obzira na poskupljenje materijala i ostalih nedaća˝

Objavljeno: 23.03.2022.

U općini Veliko Trgovišće pred samim je završetkom kapitalni projekt u društveno – obrazovnoj zoni, a kroz koji se uredila površina od 4.520 metara kvadratnih za rekreaciju i baljenje sportom učenika i mještana. Ukupna vrijednost projekta ˝Rekonstrukcija vanjskih sportskih terena kod OŠ Veliko Trgovišče˝ je 5.468.525 kuna, od čega je 440.000 kuna bespovratnih sredstava osiguralo Ministarstvo turizma i sporta, a Krapinsko – zagorska županija 400.000 kuna. Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar uručio ugovor ranije spomenutog iznosa općinskom načelniku Robertu Grebličkom, Županija će ”uskočiti” s dodatnih 300.000 kuna kao pripomoć za kompletan završetak projekta, nakon rebalansa proračuna.

Suvremeno oblikovanje sportskog kompleksa tvori kompozicija većih borilišta smještenih u kružne formate. Time je dobivena kompozicija s kružnim i radijalnim poljima između kojih se provlači element multifunkcionalne staze za trčanje ili hodanje, ali i jednostavan pristup određenom borilištu čime se ujedno aktivira cijelo školsko dvorište i potiče stanovnike na sportske aktivnosti i boravak na otvorenom.

Raznolikost

Načelnik Greblički istaknuo je kako će službeno otvorenje kompleksa biti održano na Dan općine, 14. svibnja, do kada bi projekt u potpunosti trebao biti završen.

– Uspjeli smo zaokružiti ovu priču bez obzira na poskupljenje materijala i ostalih nedaća koje su nas lovile tijekom projekta. Kompleks sadržava nogometno igralište s umjetnom travom, atletsku stazu za trčanje, dva košarkaška igrališta, badminton, odbojkaško igralište na pijesku, skok u dalj i sprint. Po završetku projekta planiran je još i street workout ispred škole i tamo bi trebalo biti otvoreno igralište za stolni tenis – rekao je Greblički i zahvalio svim sudionicima na projektu, u nadi da će projekt biti uspješno priveden kraju.

Kolar je čestitao Općini na sjajnom projektu i istaknuo kako će ovaj kompleks biti ogledan primjer nadstandarda vanjskih školskih igrališta i to ne samo u KZŽ već i dobrom dijelu RH.

Forsiranje i napredak

– Školski odbor je dao suglasnost i Županija je, kao osnivač, prenijela je pravo građenja Općini koja je stekla uvjete da se može javiti i natječaj za bespovratna sredstva. Naša uloga je da, kada imamo takvog načelnika i općinu koja forsira i želi sufinancirati nadstandard, uključivanje. U pripremi smo imali izradu vanjske fasadne ovojnice, međutim u posljednjih godinu i pol dana nije bilo natječaja za energetsku učinkovitost na koji bi kandidirali, ali dokumentacija je spremna. Nakon energetske obnove, ovo će biti kompleks škole i školskog igrališta za primjer – rekao je Kolar i dodao kako se veseli službenom otvorenju.

Ravnateljica Osnovne škole Veliko Trgovišće Diana Duk – Petek kazala je kako se na ovom projektu zadnjih godinu dana i dodala:

– Naša će djeca konačno izaći na terene, izaći u atrij. Jako sam sretna, srce mi je veliko i hvala svima, posebice načelniku i županu – poručila je ravnateljica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba