''KORUPCIJO NAŠA, BAŠ SI SI DALA ODUŠKA'': Uhićen šef Graničnog carinskog ureda Bajakovo

Iz carinskog skladišta krali med, maslinovo ulje i sireve namjenjene humanitarnim udrugama

Objavljeno: 22.03.2022. zagorjeinternational

Predstojnik Graničnog carinskog ureda Bajakovo, član antikoruptivnog povjerenstva – tijela koje je osnovano pri Carinskoj upravi kako bi se osnažila borba protiv korupcije, Anđelko Bare danas je uhićen zbog krađe robe iz carinskog skladišta, za što je i priznao krivnju. Kako piše Telegram, osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti, a prema neslužbenim informacijama i ostatak ”ekipe” priznao je krivnju za kazneno djelo koje im je stavljeno na teret, a radi se o njegovom pomoćniku i dvojici domara.

Med, maslinovo ulje i sirevi roba je koja je pronađena u vozilu šefa carinarnice, odnosno koji su oduzeti na granici, a koji se inače doniraju humanitarnim udrugama ili se, u drugim slučajevima, zapljenjuje.

Statistika Carinske uprave dokazuje kako je prošle godine u prvih devet mjeseci na graničnim prijelazima diljem Hrvatske zaplijenjeno gotovo 12 tona mesa i mesni prerađevina, 10 tona mliječnih proizvoda, četiri i pol tone masti i ulja biljnog i životinjskog porijekla te devet tona voća i povrća. Od svega toga, oko 40 tona proizvoda životinjskog podrijetla koji su nelegalno ušli u Hrvatsku, biva uništeno.

Bare je nakon ovog uhićenja suspendiran, a protiv njega i njegovog pomoćnika pokrenut je disciplinski postupak.

– Okolnost da su se upravo rukovodeći službenici odali krajnje besprizornom postupanju koje ne može imati bilo kakvo opravdanje, ukazuje na grubu povredu svih etičkih standarda i skandaloznu koruptivnu praksu koja zaslužuje najoštriju osudu – poručili su iz Carinske uprave, prenosi Telegram. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba