Održana 133. redovna skupština DVD-a Marija Bistrica

KAKAV JUBILEJ: Stjepanu Čukmanu spomenica za 60 godina u vatrogastvu

Objavljeno: 21.03.2022. zagorjeinternational

Na 133. redovnoj skupštini DVD-a Marija Bistrica, održanoj u nedjelju, prihvaćena su izvješća o radu za prošlu godinu te planovi za sljedeću, javlja RMB.

DVD Marija Bistrica trenutno broji 90 odraslih članova, od čega 15 podupirajućih, te 34 člana vatrogasnog pomlatka i 10 članova vatrogasne mladeži. DVD Marija Bistrica djeluje kao središnje društvo u Vatrogasnoj Zajednici Općine Marija Bistrica, a imaju 26 operativnih, potpuno opremljenih vatrogasaca, koji su prošle godine imali pet intervencija. Od toga su dva požara i jedna tehnička intervencija bili u stambenim objektima i otvorenom prostoru. Članovi Društva su na izravan poziv građana odrađivali tehničke intervencije poput pranja cesta i trga Pape Ivana Pavla II. prilikom održavanja većih manifestacija. Ispumpavali su zdenci i odštopavali odvode, izvodili kontrolirana spaljivanja, montirali i demontirali šatore te prevozili igrače u OB Zabok u suradnji s volonterskim klubom OŠ Marija Bistrica. Osim u vatrogasnim poslovima, članovi operativne postrojbe sudjelovali su i kao logistička pripomoć prilikom društveno-kulturno-sportskih događanja na području Općine Marija Bistrica. Vatrogasna zajednica održala je i jednu pokaznu vježbu u Selnici. Iako je rad Društva zbog pandemije bio bitno smanjen, članovi su uspjeli sudjelovati na župnim crkvenim pobožnostima i nabaviti novu opremu. Osposobljena su dva nova vatrogasca, šest časnika, a zapovjednik Filip Hajster položio je stručni ispit za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima. Nastavili su s dograđivanjem vatrogasnog spremišta. Već krajem prošle godine na Upravnom odboru Stjepanu Kovačiću dodijeljena je Povelja i plaketa s likom Đure Deželića.

Ukupno 17 članova, uključujući i iznenada preminulog člana Josipa Ozimca, dobilo je Spomenicu Vatrogasni veteran. Podijeljeno je šest spomenica za 10 godina rada u društvu, tri za 20 godina i pet za 40 godina. Stjepan Kovačić, Stjepan Juras, Slavko Kovačić i posthumno Ivan Šimunec dobili su spomenicu za 50 godina rada u društvu, a Stjepan Čukman za 60 godina. Prisutni na skupštini bili su načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek i predsjednik VZ KZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba