TRIO FANTASTICO: Policija na zagorskim prometnicama zabilježila 121 prekršaj, izdvajamo 'vikend rekordere'

Jedan u Tkalcima ‘napuhao’ 1,77, drugi kroz Donju Šemnicu jurio 111 km/h, treći u Pustodolu alkoholiziran i bez vozačke vozio neregistrirani auto

Objavljeno: 21.03.2022. zagorjeinternational

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska,  proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je utvrđen ukupno 121 prometni prekršaj. Od toga je bilo 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 44 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 32-godišnjaka u Tkalcima, koji je upravljao osobnim vozilom s  1,77 promila. Policijski službenici zaustavili su vozača u nadzoru prometa u petak oko 19 sati, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, s predloženom kaznom od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je također u petak, oko 9 sati u Donjoj Šemnici, i to 111 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Protiv vozača osobnog vozila slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga, s novčanom kaznom od 3000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od jedan mjesec.    

U Pustodolu pak su u nedjelju oko 11.30 sati policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 46-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi neregistrirani automobil za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla, pod utjecajem alkohola od 0,52 promila. Protiv vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga s novčanom kaznom od 4000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba