KONCERT KOJI ĆETE PAMTITI: Jedinstveno slavlje Svjetskog dana vode u Varaždinskim Toplicama

Beethoven i jazz klasici sutra će odzvanjati Rimskom bazilikom

Objavljeno: 21.03.2022. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vode, Turistička zajednica Varaždinskih Toplica organizira besplatan koncert povodom Svjetskog dana vode.

Uvodno će učenici puhačke sekcije Glazbene škole u Varaždinu odsvirati Beethovenovu Odu radosti nakon čega ćega će posjetitelji uživati u poznatim melodijama jazz klasika u izvedbi dua Hrvoje Šenjuga na gitari i Olivera Potočnika na saksofonu. Publika će tako prepoznati Franka Sinatru, Ninu Simone, Arethu Franklin, Loisa Armstronga…

Varaždinske Toplice su od 2022. godine članica Europske Asocijacije Povijesnih Termalnih Gradova te su punkt na kulturnoj ruti Vijeća Europe, a obilježavanje Svjetskog dana vode prva je službena aktivnost u sklopu spomenutog.

– Zašto Beethoven? Ludwig van Beethoven za života je radi liječenja boravio u nekoliko spa gradova, a neki od njih su Baden, Františkovy Lazne, Marianske Lazne i Karlovy Vary. U Badenu kod Beča nastali su dijelovi njegove Devete simfonije. Poznata Oda radosti (Ode to Joy) postala je Europska himna, a danas su nam, više nego ikad, potrebni radost, kultura, razumijevanje, tolerancija i jedinstvo. S nadom u bolje sutra, uživajmo u glazbi na najznačajnijem arheološkom lokalitetu regije – Aquae Iasae s početkom u 17.30 sati – poručuju iz TZ-a Varaždinske Toplice.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba