SIGURNOST U PROMETU: Otvorena izložba u organizaciji PP Zlatar Bistirca, koju je realiziralo preko 1300 mališana

˝Želja nam je da se kroz dječje oči sagleda problematika s kojom se klinci susreću na putu do škole˝

Objavljeno: 21.03.2022.

U Sportskoj dvorani Osnovne škole ˝Vladimira Nazora˝ u Zlatar Bistrici otvorena je izložba ˝Sigurnost u prometu˝ u organizaciji Policijske postaje Zlatar Bistrica uz suorganizaciju Općine i zlatarbistričkog DND-a. Izložbu krasi 60-ak radova – eksponata koju je realiziralo preko 1300 djece.

Sigurnost i mjere

Na početku predstavljanja ove hvalevrijedne inicijative, načelnik PP Zlatar Bistrica Mario Duktaj istaknuo je kako je izložba nastavak preventivno – represivne akcije koja se tradicionalno održava i provodi tijekom cijele godine.
– Ova izložba je edukativnog karaktera i utjecaj na djecu, učimo pravilnom ponašanju u prometu, ukazujemo na opasnosti u prometu, a današnji program ukazuje i približava te aktivnosti, nadopunjuje ih. Djeca su prikazala svoje radove, na koji način shvaćaju promet i prometne aktivnosti – rekao je Duktaj, a policijski službenici Davor Klenkar i Tajana Čorko održali su skraćenu verziju predavanja ˝Poštujte naše znakove˝ i ˝Biciklističke učilice˝.

– Želja nam je da se kroz dječje oči sagleda problematika s kojom se djeca susreću na putu do škole. To je razlog pokretanja naše aktivnosti. Glede podizanja mjera sigurnosti poduzeli smo mnoge aktivnosti u Zlatar Bistrici, a ova je jedna od nama najdražih, ali i najbitnijih – rekao je Klenkar, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa.

Općinska načelnica Vesna Mikulec istaknula je veliko zadovoljstvo interaktivnim karakterom cjelokupnog događanja i posebnu čestitku uputila djeci i njihovim mentorima i mentoricama na prepoznavanju važnosti sigurnosti u prometu.
– Čestitam svim sudionicima izložbe, posebno najmlađima koji su sve to znali prenijeti na papir. Kroz dječji svijet puno toga možemo naučiti. S policijskom postajom Zlatar Bistrica surađujemo od prvog dana, puno smo toga realizirali zajedno, oni su moja desna ruka. Ovaj vid interaktivne edukacije na ovako zgodan način još nije realiziran na području KZŽ. Ovo je drugačiji, suvremeniji način o uključivanju djece u promet  – rekla je Mikulec u nadi da će se ovakve akcije realizirati u cijeloj KZŽ.
Pobjednici  

Na ovom su projektu sudjelovali dječji vrtići Budinščina, vrtić Konjščina, Lobor ˝Ivančica˝, Mače ˝Mačići˝, Mihovljan ˝Miholjček˝, Zlatar ˝Zlatarsko zlato˝i Zlatar bistrica ˝Zlatni dani˝, osnovne škole Belec, ˝Vladimir Nazor˝ Budinščina, Konjščina, ˝Franje Horvata Kiša˝ Lobor, Mače, ˝Ljudevita Gaja˝ Mihovljan, ˝Ante Kovačića˝ Zlatar i Zlatar Bistrica, područne škole Novi Golubovec i Peršaves te Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda.

Komisija, koju si činile Tihana Benčić ispred Općine Zlatar Bistrica, Mihaela Čukman predsjednica DND-a, Marina Dinjar pedagoginja OŠ Zlatar Bistrica i Jadranka Paradi iz PP Zlatar Bistrica, vodila se načelima kreativnosti u radu i pričama kao snažne poruke, a u svim je radovima prepoznala motivaciju u radu odgajatelja i učitelja, pa pobjednikom proglasila Dječji vrtić Konjščina i učenike trećeg razreda PŠ Novi Golubovec. Odgojna skupina Žabice iz mačanskog vrtića ˝Mačići˝ osvojila je drugo mjesto, a vrtić Budinščina treće mjesto. U kategoriji osnovnih škola drugo mjesto pripalo je trećem razredu iz škole Budinščina, a treće drugom razredu Zlatarbistričke škole.

Cijeli događaj upotpunio je nastup zlatarbistričkih mažoretkinja te kratko predavanje na temu ˝Poštujte naše znakove˝ i ˝Biciklističke učilice˝. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba