Županijski sud u Varaždinu nakon više od godinu dana donio presudu u slučaju bivšeg direktora Piškornice

Jozinović oslobođen optužbi da si je nezakonito isplatio 1,4 mil. kuna, za krivotvorenje diplome dobio osam mjeseci uvjetno

Objavljeno: 18.03.2022. zagorjeinternational

Županijski sud u Varaždinu je nakon više od godine dana suđenja donio presudu u slučaju bivšeg direktora poduzeća Piškornica i Piškornica sanacijsko odlagalište, Mladena Jozinovića.

Čovjeka kojeg su mediji prozvali ‘superuhljebom’, sud je naime oslobodio optužbe za zlouporabu položaja, odnosno da si je nezakonito isplatio 1,4 milijuna kuna, no s druge strane, Jozinović je osuđen zbog krivotvorenja diplome Fakulteta prometnih znanosti. Dobio je osam mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine kušnje piše portal ePodravina.

– Očekivali smo ovakvu odluku, ona je u potpunosti u skladu s našim očekivanjima. Sud je utvrdio dvije stvari koje smo mi tvrdili od početka, a to je da je gospodin Jozinović imao apsolutno ovlasti da donese te odluke, dakle, bez da je morao tražiti suglasnost Skupštine i Nadzornog odbora. To je bilo čisto pravno pitanje. Da i nije imao te ovlasti svejedno su članovi Skupštine znali za tu namjeravanu isplatu, samo što nisu željeli donijeti formalnu odluku, jer su i oni držali da nisu nadležni za odlučivanje. Drugi dio za diplomu je priznao, pokajao se i dobio je takvu presudu, no u međuvremenu je i diplomirao ekonomiju, stručni studij – kazao je za taj portal Jozinovićev oddvjetnik Šime Matak, no nije znao reći i na kojem je studiju Jozinović dobio diplomu.

Podsjetimo, bivši direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, koji su osnovale Krapinsko – zagorska, Međimurska, Varaždinska i Koprivničko – križevačka županija te Općina Koprivnički Ivanec, morao je vratiti milijunski bonus koji si je isplatio na temelju ugovora što je potpisao sam sa sobom, i to u bruto iznosu. 

Naime, Jozinović si je, bez znanja osnivača javne tvrtke, isplatio milijun kuna neto, a tvrtka je na to platila državna davanja u iznosu od, prema procjenama, oko pola milijuna kuna. Nakon što se doznalo da si je Jozinović isplatio bonuse, smijenjen je s mjesta direktora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba