Krapina je danas domaćin županijske smotre “LiDraNo 2022”

Gregurović: Za nas ste svi koji ste ovdje već sada pobjednici, a oni koji će biti prvi, to su samo nijanse

Objavljeno: 18.03.2022. Vanja Hozmec

U Osnovnoj školi “Ljudevit Gaj” u Krapini danas se održava županijska smotra “LiDraNo 2022”, a riječ je o smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola. 

Prije samog natjecanja, na otvorenju svečanosti u glazbenom paviljonu u Krapini, mladim su kreativcima sreću na natjecanju poželjeli ravnateljica Osnovne škole “Ljudevit Gaj” Krapina Vlatka Družinec, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i zamjenica župana Jasna Petek. 

– “LiDraNo” je idealna prilika da se istakne bogatstvo hrvatskog jezika, da se naglasi važnost njegovog očuvanja, ali i da se pokaže, prezentira, vrednuje i nagradi trud i stvaralaštvo učenika na materinjem jeziku. Vjerujem da ste puno vježbali i da ste se trudili tijekom godine i da ćete danas uz što manje treme pokazati svoj radi i trud u najboljem svjetlu – poručila je ravnateljica Družinec i poželjela sreću svim sudionicima. 

Gradonačelnik Gregurović mladim je natjecateljima otkrio da je nekada i on sudjelovao na ovoj smotri. 

– Već sad vam čestitam na svom trudu kojeg ste uložili u pripremu za današnji “LiDraNo”. Za nas ste svi koji ste ovdje već sada pobjednici, a oni koji će biti prvi, to su samo nijanse. Znam da je trema na vrhuncu i da jedva čekate krenuti, stoga vam svima želim uspjeh i želim da se pokažete u najboljem svjetlu – rekao je gradonačelnik Gregurović.  

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je “LiDraNo” zapravo festival umjetnosti i kreativnosti djece i mladih s područja županije, a ujedno i mjesto na kojem mladi mogu pokazati  svu raskoš svojih talenata, pogotovo u području literarnog, novinarskog i scenskog stvaralaštva.

– Iskoristila bih sada priliku i zahvalila vašim mentoricama i mentorima koji vas vode i podržavaju na vašem putu ostvarenja vaših talenata i darovitosti i koji na taj način vama, djeci i mladima, omogućavaju da se izrazite i u nekim drugim medijima poput medija pisane i govorene riječi, a to nam je izuzetno važno, prvenstveno zbog očuvanja našeg materinjeg jezika – poručila je Petek i svima poželjela uspješan nastup i zahvalu na sudjelovanju na smotri. 

Uz natjecanje za osnovnoškolce u jutarnjim satima, kasnije tijekom dana će se održati i natjecanje za srednjoškolce u prostorima Srednje škole Krapina.

Uz brojne učenike i njihove mentorice i mentore, otvorenju današnje smotre “LiDraNo 2022” u Krapini nazočili su i pročelnica za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko – zagorske županije Mirjana Smičić Slovenec, ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan, članovi županijskog povjerenstva dramske umjetnosti Dea Presečki i Matej Videk te državni izbornik Ivan Đuričić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba