UBLAŽENE COVID MJERE: Na sjednici Vlade raspravljalo se i o padu drona i izbjeglicama iz Ukrajine

“Ukinut će se samoizolacija za predškolsku djecu i samotestiranje školaraca, dopustit će se veći broj osoba na okupljanjima”

Objavljeno: 17.03.2022. zagorjeinternational

Na sjednici Vlade koja se održala danas u prostorima Nacionalne sveučilišne knjižnice raspravljalo se o brojnim temama, a najzanimljivija građanima zasigurno je popuštanje mjera koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa, a čije je ublažavanje najavio premijer Andrej Plenković, piše N1.

Nove mjere

– Broj osoba koje smiju biti na javnim događanjima na otvorenom i u zatvorenom će se povećati što se tiče osoba bez covid-potvrda, a broj će biti bez ograničenja kad su u pitanju osobe s covid-potvrdama. Produžit će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata do dva sata. Planira se ukidanje samoizolacija za djecu predškolske dobi osim u slučaju obiteljskog kontakta i ukidanje samotestiranja školaraca jednom tjedno – rekao je premijer na sjednici. 

Također, najavljeno je i da će se ublažiti mjere vezane za različite zabavne, sportske, vjerske, turističke i političke djelatnosti.

– Vidi se da su posljedice i oblici bolesti od omikrona puno lakši nego što su bili prije – kazao je Plenković i dodao kako je u Hrvatskoj trenutno oko 70,6 posto populacije cijepljeno barem jednom dozom cjepiva.

Ukrajina i dron

Dotaknuo se i teme rata u Ukrajini te naglasio da je u našu zemlju do sada ušlo oko 7200 izbjeglica iz Ukrajine i da sustav prihvaćanja i integracije funkcionira.

Goruća je tema posljednjih dana bila i pad drona u Zagrebu, a što se toga tiče, Plenković je rekao da će se istražiti svi mogući scenariji u vezi tog slučaja te da će javnost na vrijeme o svemu biti obaviještena, a što je ključno, naglasio je premijer, kako se u javnost ne bi širile dezinformacije.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba