U Vinici održan koordinacijski sastanak u vezi Aglomeracije

Dogovoren okvirni vremenski plan izvedbe preostalih radova – evo i važnih datuma

Objavljeno: 17.03.2022. zagorjeinternational

U utorak je u prostorijama općine Vinica održan koordinacijski sastanak između predstavnika Općine, naručitelja, nadzora i izvođača radova na projektu Aglomeracije.

Načelnik Branimir Štimec naglasio je kako razumije mještane, njihove probleme, ali i da ih moli za još malo strpljenja jer su radovi u završnoj fazi, a izvođač radova će dostaviti rokove kako bi mještani znali kako se i kada što radi. 

Sastankom je dogovorena uspostava linije komunikacije na projektu koja je dosad nedostajala kako bi sve uključene strane dijelile iste informacije i bilo pravodobno obaviještene, a načelnik će interno odrediti osobu za prikupljanje svih upita i reklamacija građana. Po rješenju, glavni nadzorni inženjer povratno će slati odgovore na upite odgovornoj osobi ispred Općine, koja se brine za izvještavanje građana. Također, dogovoren je i okvirni vremenski plan izvedbe preostalih radova kojeg je dostavila tvrtka izvođač radova, Tegra d.o.o.

Prema spomenutom planu, u mjestu Gornje Ladanje sve su ulice sanirane minimalno nosivim slojem asfalta, u mjestu Marčan u dvije gornje ulice ( u duljinama 450 i 200 metara) nisu izvedeni kućni priključci pa će se ulice sanirati nosivim slojem asfalta krajem travnja, a dio Viničke ulice (ŽC2029) u duljini od 100 metara sanirat će se nosivim slojem asfalta 24. ožujka. 

U mjestu Vinica, Opečka ulica (ŽC2029) će se u duljini od 250 metara sanirati nosivim slojem asfalta 24. ožujka, Gorička ulica u duljini od 150 metara na redu je 25. ožujka, a Petrijanečka ulica u duljini od 300 metara sanirat će se sredinom travnja. Također, Ulica Vladimira Nazora (ŽC2029) u duljini od 200 metara sanirat će se nosivim slojem asfalta 25. ožujka, a preostali dio ulice (oko 500 metara) početkom travnja, dok će se Ulica Svete Ane u duljini od 400 metara sanirati sredinom travnja. 

U mjestu Donje Vratno, Varaždinska ulica (ŽC2029) će se u duljini od 300 metara sanirati nosivim slojem asfalta početkom travnja. 

Iz Općine poručuju da se gore navedene sanacije odnose na asfaltiranja rovova, dok će se asfaltiranja prekopa (od kućnih priključaka) sukcesivno sanirati nakon sanacije rovova. Također, napomenuli su i da najprometnija županijska cesta (ŽC2029), zbog koje se mještani najviše žale na radove, će do 31. ožujka biti sanirana u ukupnoj duljini od 3200 metara od ukupno 4000 metara koliko je obuhvaćeno Aglomeracijom. Do 15. travnja će u cijeloj duljini biti sanirana minimalno s nosivim slojem asfalta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba