Održana sjednica Upravnog odbora Zaklade “Vita”

DONIJELI ODLUKE: Dodijelit će se pomoć za šestero djece, a nova upraviteljica je Jadranka Bahlen

Objavljeno: 17.03.2022. zagorjeinternational

U Županijskoj palači u Varaždinu u srijedu je održana sjednica Upravnog odbora Zaklade “Vita” na kojoj je odlučeno da će novčanu pomoć dobiti šestero djece iz Varaždinske županije, odnosno, odobreno je šest zahtjeva, a po 3000 kuna potpore primit će roditelji djece kao pomoć za nabavu medicinskih pomagala i lijekova te pohađanje različitih radnih terapija. 

Također, uz odluku o potporama, na sjednici je za novu upraviteljicu Zaklade izabrana Jadranka Bahlen.

– Hvala svima na ukazanom povjerenju. Zakladu Vita smatram “svojim djetetom” budući da sam 2010. godine sudjelovala u njenom osnivanju. Svojim radom trudit ću se unaprijediti rad Zaklade kako bi svakom djetetu bila omogućena adekvatna potpora – rekla je tom prilikom Bahlen.

Uspješan rad novoj upraviteljici poželio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Hvala vam svima što ste dio tima, dio Zaklade “Vita”. Sama Zaklada funkcionira već više od deset godina i vjerujem da ćete svojim djelovanjem i dalje pomagati djeci i odgovarati na sve veće potrebe. Čestitam novoj upraviteljici i želim joj uspješan rad – poručio je Stričak

Zahtjevi za pomoć djeci u Zakladi se primaju i razmatraju tijekom cijele godine, a potpora Zaklade može se ostvariti za sufinanciranje nabave lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, medicinskih pomagala, različitih radnih terapija, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja.

Više informacija o funkcioniranju i radu Zaklade dostupno je na stranici www.zaklada-vita.hr, a za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 042/390-555 ili e-mailom na [email protected]

Radu Zaklade može se pomoći i donacijom na račun Zagrebačke banke IBAN: HR6123600001102917499, model: HR00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis plaćanja: donacija za pomoć bolesnoj djeci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba