“Uskršnja košarica”, “Kosa ljubavi” i pomoć za Ukrajince

Caritas župe svete Jelene Križarice i ove godine organizira i sudjeluje u niz hvalevrijednih humanitarnih akcija

Objavljeno: 17.03.2022. zagorjeinternational

Caritas župe svete Jelene Križarice i ove godine organizira niz hvalevrijednih akcija za pomoć svojim građanima i župljanima, a jedna od njih je i akcija “Uskršnja košarica“ kojom nastoje uljepšati Uskrs obiteljima slabijeg materijalnog i imovinskog statusa.

Cilj je prikupiti hranu i osnovne higijenske potrepštine te ih donirati socijalno ugroženim obiteljima ubacivanjem nekog proizvoda u košaricu na izlazu iz trgovine. Prikupljene proizvode će članovi župe po završetku akcije zapakirati i tijekom uskršnjeg tjedna podijeliti obiteljima.

Akcija je započela već 7. ožujka kada su po trgovinama postavljene košare u koje građani mogu ubacivati navedeno, a trajat će sve do 10. travnja. 

Istom je akcijom prošle godine prikupljeno podosta hrane, a iz župe se nadaju da će i ove godine uz Vašu pomoć prikupiti barem toliko ili više. 

– Veća količina hrane znači i veći broj obitelji koje ćemo razveseliti ovaj Uskrs – poručili su uz zahvale svima na iskazanoj ljubavi za druge u ovoj akciji. 

Kosa ljubavi 

Caritas je organizirao i akciju “Kosa ljubavi”, namijenjenu ljudima slabijeg imovinskog statusa, a osobito za starije i nemoćne koji si ne mogu priuštiti šišanje u frizerskom salonu. 

Prijave za spomenutu akciju odvijaju se iza svetih misa u sakristiji zabočke crkve ili na broj telefona voditelja Caritasa Marka Bilića 098/874-038. prilikom prijave je potrebno navesti ime i prezime osobe, adresu i kontakt broj telefona. 

Pomoć za Ukrajince 

Također, Caritas zabočke župe u suradnji sa Zagrebačkim Caritasom prikuplja i hranu te higijenske i dječje potrepštine za Ukrajince, a navedeno se može donirati 19. ožujka nakon jutarnje mise i 20. ožujka nakon svetih misa u 8.30 i 10 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba