Dječji gradonačelnici i načelnici Zagorja izabrali 12 projekata za financiranje u vrijednosti 209.344 kuna

˝Ako ste proaktivni, imate ideju, ekipu i volju i želju da to realizirate sve je moguće˝

Objavljeno: 17.03.2022. zagorjeinternational

U Krapini je ove srijede održana dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu Krapinsko – zagorske županije kroz javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun koji je objavljen 8. listopada prošle godine s ciljem donošenja Participativnog dječjeg proračuna. Poziv je bio otvoren do 26. studenoga te je njegova predviđena vrijednost bila 200.000 kuna.

Ukupno su pristigle 23 prijave, a osnovnim administrativnim uvjetima udovoljile su 22. Sukladno uvjetima javnog poziva dječji gradonačelnici i gradonačelnici, odnosno gradonačelnice i načelnice su 17. veljače odabrali 12 projekata za financiranje.

Ugovore su predstavnicima korisnika potpora uručili župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek. Kolar je čestitao dobitnicima sredstava i dječjim gradonačelnicima i načelnicima koji su na kraju za financiranje izabrali 12 projekata vrijednosti 209.344,25 kuna.

– U ovim godinama dobili ste veliko iskustvo da ste svjesni toga da ako ste proaktivni, imate ideju, volju i želju da to realizirate i oko sebe okupite ekipu koja će vam pomoći da to ostvarite onda je sve moguće. U budućem životu i nastavku školovanja ili poslu ovo iskustvo sigurno će vam dobro doći – naglasio je Kolar dodavši kako provođenje ovog javnog poziva predstavlja jednu od brojnih aktivnosti koje dokazuju kako je KZŽ pravi prijatelj djece.

– Bili ste vrlo kreativni u vašim idejama i u pisanju vaših prijava. Smisao ovog participativnog proračuna je da vi znate na koji način možete sudjelovati i na koji način možete realizirati ono što želite. Na taj način poručujemo vam kako možete biti aktivni i uspješni građani na ponos svoje sredine – poručila je mladim prijaviteljima zamjenica župana Jasna Petek.

Okupljenima su se u ime ovogodišnjih dobitnika sredstava iz županijskog proračuna obratili djeca i v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Sunčica Valentina Kosalec te učenica OŠ Side Košutić Radoboj PŠ Gornja Šemnica Magdalena Tepuš. Na početku svečanosti uručenja ugovora prikazane su fotografije realiziranih projekata iz prošle tri godine, dok su u ime dosadašnjih korisnika sredstava svoja iskustva iznijeli ravnatelj i učenica OŠ Bedekovčina Ivan Paradi i Glorija Svečnjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba