DRUGI DAN, ISTA BORBA: Zagorski vatrogasci gasili požare satima

Požari na otvorenom više i nisu vijest, a bila su tri – gorjeli i dimnjaci u obiteljskim kućama

Objavljeno: 16.03.2022. zagorjeinternational

Jučer su na području Krapinsko – zagorske županije zabilježena tri požara na otvorenom i dva požara čađe u dimnjacima. O detaljima je izvijestila Policija uprava krapinsko – zagorska i DVD Bedekovčina.

Naime, do prvog požara je došlo na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu u Druškovcu Humskom, a zapalila se suha trava i nisko raslinje. Ozlijeđenih osoba nije bilo niti je nastala šteta, a požar su ugasili pripadnici DVD Druškovec Humski i pripadnici JVP Krapina.

U Velincima je do požara došlo kada je 49-godišnjakinja na dvorištu pored vikend kuće palila otpad uslijed čega se požar proširio na susjednu zapuštenu poljoprivrednu površinu. Također, nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala šteta. Požar je ugašen od strane pripadnika DVD-a Kumrovec, a uslijedit će prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti od požara.

Do dva požara došlo je u obiteljskim kućama čemu je razlog bila čađa u dimnjacima, a do požara je došlo u Podgori Krapinskoj i Ledinama Klanječkim, nema štete, a požare su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Krapina i Zagorske javne vatrogasne postrojbe Ispostava Klanjec.

Jučer, kako je izvijestio DVD Bedekovčina, putem VOC-a Zabok uzbunjena je postrojba DVD Bedekovčina radi požara otvorenog prostora u Naselju Sovinjak u Bedekovčini.

– Na požarište  izlazimo s velikim i malim navalnim vozilom i devet vatrogasaca. Utvrđuje se da je netko zapalio hrpu granja i smeća s koje se požar proširio oko dvjesto metara u šumu na brijeg i toliko u širinu, gdje su gorjeli panjevi i listina. Požar je ugašen u 17,45 sati – rekli su iz bedekovčanskog DVD-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba