Zagorska prijestolnica od sutra nakon dugo vremena dobiva restoran u staroj gradskoj jezgri – prvi smo zavirili u njega

KRAMBERGER PUB & RESTORAN: “Potrudili smo se gostima omogućiti predivne eno i gastro užitke u samom srcu Krapine”

Objavljeno: 11.03.2022. zagorjeinternational

Krapinčani pravi restoran u samom centru grada iščekuju već godinama, a sada možemo reći da je iščekivanju došao kraj.

Nakon otvorenja puba prije nepuna tri mjeseca, Kramberger Pub & Restoran sutra otvara svoja vrata i za drugi dio iz svog imena – na katu i u potkrovlju atraktivnog prostora u samom srcu Krapine, na Trgu Ljudevita Gaja.

Što pojesti?

– Dragi prijatelji Krambergera, dragi naši gosti, poslovni partneri. S posebnim zadovoljstvom obavještavamo vas da Kramberger Pub & Restoran od 12. ožujka otvara svoje poslovanje u punom obimu. Nakon Kramberger Puba, s radom kreće i naš Kramberger Restoran. Potrudili smo se svim našim gostima omogućiti predivne eno i gastro užitke u samom srcu naše predivne povijesne ljepotice Krapine – poručili su iz Krambergera, a mi nismo mogli, a da ne upitamo što će se fino moći pojesti.

Rekli su nam da je zamišljeno da se tradicionalna jela prezentiraju u novom ruhu. Tako su od predjela tu razni naresci, rižoto s vrganjima, domaći široki rezanci s makom ili štruklji Kramberger. U oko nam je upao i svinjeći file punjen s lukom, čvarcima, omotan špekom, na podlozi od hajdine kaše, ili pak ‘Gajev odrezak’, koji je zapravo pureći odrezak punjen s keljem, mlincima, omotan suhim vratom na pjenici od šampinjona s carskim povrćem i mlincima. Tu je i ‘Pletenica’, odnosno svinjski file zamotan u pletenicu, mariniran s lukom, paprikom i češnjakom, na podlozi od ‘Julienne povrća’, s popečcima od krumpira. Ako vam se jede riba, možda biste probali ‘Smuđa u zelenoj odori’ – file od te plemenite ribe punjen paprikom i omotan tikvicama, na podlozi od kaše i umaku od kopra. A oni kojima se ne da puno razmišljati, mogu naručiti primjerice Platu Kramberger, na kojoj su juneća pljeskavica, svinjeći odrezak, pileći odrezak, juneći odrezak i špek na koplju, popečci od krumpira, zapečeni grah i đuveč. Ako pak kao glavno jelo volite pojesti salatu, sigurno će vam zanimljiva biti ‘Crna kraljica’, u kojoj su kukuruz, grah, junetina sa žara, umak od bučinog ulja i vrhnja s češnjakom i zapečeni špek.

Vrata su vam otvorena

Da se zasladite, za desert možete pojesti nekoliko vrsta palačinki ili Kramberger gibanicu sa sirom, jabukama i makom, a ništa manje bitno, tu je i bogata vinska karta, čiju okosnicu čine najbolja vina Hrvatskog zagorja, uz bijela i crvena vina iz Istre, Slavonije ili Dalmacije. Kramberger Restoran nudit će i uslugu cateringa, a u svakodnevnoj ponudi bit će i gableci, tri vrste jela dnevno. 

– Veselimo se svakom vašem dolasku i ovdje smo za vas. Naša su vam vrata otvorena – pozivaju iz Krambergera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba