Policija u veljači na zagorskim cestama obavila očevid kod 52 nesreće i utvrdila 1147 prometnih prekršaja

Od 101 sudionika u nesrećama, bilo je 67 vozača, od toga 14 pod utjecajem alkohola – nastradalo je 17 osoba

Objavljeno: 08.03.2022. AB

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske u veljači su obavili očevid kod 52 prometne nesreće. Pritom, srećom, nije bilo poginulih osoba, u 15 nesreća s ozlijeđenim osobama dvije osobe su zadobile teške, a 15 osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 37 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Ukupno je u prometnim nesrećama nastradalo 17 osoba što je za 41,7 posto više nego u veljači 2021. godine. Najviše nastradalih osoba životne je dobi od 20 do 40 godina, a iste su dobi sudionici u prometnim nesrećama kojih je bilo najviše (38).

Nepropisno kretanje vozila kolnikom najčešći uzrok prometnih nesreća (16), a najviše je bilo slijetanja vozila s ceste, također 16 prometnih nesreća.

Kritični dan prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća bio je četvrtak (10) te subota i nedjelja s po devet prometnih nesreća, a najsigurniji bio je utorak s pet obavljenih očevida.

U nesrećama je bio 101 sudionik, od čega je bilo 67 vozača, 26 putnika i osam pješaka, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je 14 vozača.

Tijekom redovitih zadaća i provođenja akcija u prometu, policajci su u veljači evidentirali i 1147 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviše utvrđenih prekršaja odnosilo se na brzinu – 503 prekršaja, odnosno 43,9 posto od ukupnog broja utvrđenih prekršaja. Zatim slijede prekršaji nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji (114) i prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (61). Utvrđeno je i 37 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, 34 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 12 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, deset prekršaja odbijanja alkotestiranja, sedam prekršaja upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta te pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom itd.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba