Prema rezultatima istraživanja provedenog na 52.000 ispitanika

Ovo su marke automobila kojima vozači najviše vjeruju

Objavljeno: 06.03.2022. zagorjeinternational

Ljudi prilikom odabira novog automobila imaju različite kriterije. Jednima je najvažnija praktičnost, drugi vole bogatu opremu. Nekima je važan dobar dizajn, dok je nekima puno bitnija pouzdanost automobila. 

Prema istraživanju koje je proveo “AltroConsumo” među 52.000 vozača iz Francuske, Belgije, Španjolske, Portugala i Italije, više od trećine ispitanika je pouzdanost smjestilo na prvo mjesto prioriteta. 

Najpouzdanije azijske marke

Temeljem rezultata provedenog istraživanja i uspoređivanjem brojnih podataka koje su dali sami vlasnici vozila (starost automobila, broj prijeđenih kilometara, broj i/ili ozbiljnost kvara), sastavljen je indeks pouzdanosti za različite marke automobila, prenosi Poslovni.hr.  

Na najboljim pozicijama, kada je riječ o gradskim automobilima, smjestile su se japanske i korejske marke. Na samom vrhu liste (s pet zvjezdica i značajkom najpouzdanija marka) nalazi se Toyota, a slijede Mitsubishi, Honda, Suzuki, Kia, Hyundai i Mazda. Najbolja europska marka u ovoj je kategoriji rumunjska Dacia koja je zasjela na osmo mjesto, a iza nje je njemački Volkswagen. U ovoj je kategoriji među prvih 10 ušao još i Nissan, a slijede Škoda, Seat, BMW, Citroen, Peugeot, Smart, Renault, Ford, Audi, MINI, Opel, Lancia, Mercedes, Fiat i Alfa Romeo. 

Azijske marke najbolje su i u kategoriji obiteljskih automobila. Jedine dvije marke koje imaju pet zvjezdica i oznaku ‘brend od najvišeg povjerenja’ su japanski Lexus i Toyota. Odmah iza njih je Mitsubishi, zatim Hyundai i Kia, a slijede Seat, Mazda, Honda, Škoda, Nissan, Dacia, DS, Ford, Fiat, Mercedes, BMW, Volkswagen, Volvo, Audi, Peugeot, Citroen, Jaguar, Renault, MINI, Opel, Alfa Romeo i Lancia. 

Luksuznjaci na začelju

U kategoriji SUV vozila, dvije najbolje marke ponovno su iz Azije, Lexus i Subaru, a na trećem mjestu je njemački Porsche. Slijede Toyota, Mitsubishi, Kia, Seat, Citroen, Suzuki, a među 10 najboljih ugurala se i Škoda. Slijede Ssangyong, Mazda, Honda, Hyundai, Volkswagen, Renault, Opel, Dacia, Mercedes, Audi, Ford, MINI, DS, BMW, Peugeot, Nissan, Volvo, Alfa Romeo, Jeep, Jaguar, Land Rover i Fiat.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba