Grad Novi Marof ove godine dodjeljuje rekordan broj stipendija - jedini kriterij su ocjene

JENKAČ: Za 113 studentskih i učeničkih stipendija izdvojili smo gotovo 800.000 kuna na što smo ponosni

Objavljeno: 05.03.2022. zagorjeinternational

Grad Novi Marof ove će godine dodijeliti rekordan broj stipendija, njih čak 113 za što će iz svog proračuna osigurati gotovo 800.000 kuna. Grad se može pohvaliti i činjenicom da ove godine ima 70 novih stipendista kojima će stipendije itekako dobro doći, a gradonačelnik Siniša Jenkač s njima je danas potpisao ugovore o stipendiranju.

Da je riječ o zaista značajnim sredstvima koje Grad izdvaja iz svog proračuna, naglasio je i gradonačelnik Jenkač objasnivši kako su jedini kriterij za dobivanje stipendija ocjene.

– S obzirom da smo ukinuli sve ostale kriterije, od ove godine praktički svi studenti sa svih fakulteta imaju priliku dobiti stipendiju Grada Novog Marofa – rekao je Jenkač dodavši kako su ponosni na rekordan broj stipendija koje će ove godine dodijeliti.

Uvjet za dobivanje studentske stipendije na prvoj godini studija je prosjek 4,5 u 3. i 4. razredu srednje škole, dok je na višim godinama studija potrebno imati prosjek 3,5. Studentima koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije Grad dodjeljuje stipendiju u iznosu od 600 kuna mjesečno, a studentima koji studiraju u ostalim dijelovima Hrvatske ili inozemstvu čak 800 kuna mjesečno.

– Vjerujem da će ove stipendije biti značajna pomoć u vašim kućnim budžetima i studentskim proračunima. Nadam se da ih nećete potrošiti uludo, iskoristite ih upravo za ono za što su namijenjene, za školske i studentske potrebe – poručio je gradonačelnik Jenkač studentima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba