PREKRETNICA ZA KRAPINSKI, ALI I ZAGORSKI NOGOMET: Svečano otvoreno 2,8 milijuna kuna vrijedno igralište s umjetnom travom u Podgori Krapinskoj

˝Zagorec zaslužuje biti drugoligaš, Zagorje zaslužuje drugoligaša – vjerujemo da će na ovim terenima stasati novi Prosinečki, Krznari i Modrići˝

Objavljeno: 05.03.2022. Marta Čaržavec

Pobjeda NK Zagorca protiv Lučkog 2:1, čime je najstariji nogometni klub na području Zagorja nastavio odlične igre i zadržao vodeću poziciju u 3. HNL, bila je odlična uvertira u otvorenje novog igrališta s umjetnom travom, modernog infrastrukturnog projekta vrijednog 2.853.775 kuna, koje će primarno služiti kao poligon za nogometnu školu NK Zagorca. Od ukupne vrijednosti projekta Grad Krapina financirao je 2.353.787 kuna, dok je Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo realizaciju projekta u iznosu od 499.988 kuna.

Adekvatni uvjeti

Predsjednik NK Zagorca Miljenko Merkaš istaknuo je kako su realizacijom ovog projekta stvoreni zadovoljavajući uvjeti za provedbu aktivnosti ljubitelja sporta, ali i cijele zajednice.

– Otvaranjem ovog nogometnog igrališta stvoreni su uvjeti koje do sada nije imala ni jedna generacija naših nogometaša i stoga se zahvaljujem svima, a posebno Hrvatskom nogometnom savezu, Županijskom nogometnom savezu, Gradu Krapini, Državnom uredu za sport, odnosno pripadajućem ministarstvu bez kojih se ova investicija ne bi dogodila, zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog trenutka – poručio je Merkaš, a na strpljenju je posebno zahvalio djeci i sportašima koji su do sada trenirali u neadekvatnim uvjetima, ali nisu posustajali.

– Ipak ste imali vjere i postizali izvrsne rezultate u svojim kategorijama. Ovo će igralište donijeti buduće radosti i oplemeniti živote ljubitelja sporta i naše zajednice – rekao je Merkaš i zahvalu uputio roditeljima koji su, kako je rekao Merkaš, pomogli da svi zajedno iznjedre generacije prekrasnih, zdravih, mladih ljudi.

Predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš Krojf nije skrivao sreću i zadovoljstvo današnjim otvaranjem i podsjetio je na svoje riječi od prije četiri godine:

– Otvaranje ovog kapitalnog projekta doprinosimo kvaliteti nogometa. Prije četiri godine, kada je bila izborna godina, rekao sam samo jednu rečenicu: ˝Igralište s umjetnom travom˝ i zato sam danas izrazito ponosan – rekao je Merkaš i zahvalio svima koji su doprinijeli ovom projektu.

Velike promjene 

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, također je istaknuo zadovoljstvo otvaranjem igrališta budući da ono, kako je rekao, donosi velike promjene u ŠRC-u.

– U proteklih nekoliko godina, puno smo uložili u uređenje dječjih igrališta u naseljima na području grada, a napokon je na red došao i na ovaj sportski centar. Pred nama je još dosta posla. Do konca travnja će se urediti i dio cestovne infrastrukture, napravljen je projekt za montažne tribine za ovo igralište… Ušli smo u ITU mehanizam, tu je EU financiranje i vjerujem da ćemo kroz nekoliko godina dobiti i sportsku dvoranu što je nam je jedan od prioriteta. Želja nam je da ovaj centar bude prepoznat širom naše županije, ali i van nje – rekao je Gregurović i zahvalio svima prisutnima.

Druga liga

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar kazao je kako će upravo ovakva infrastruktura omogućiti bolji rad i uvjete djeci, prvoj momčadi i svim zagorskim selekcijama.

– Ovo igralište omogućuje i da se ostvari onaj jedan cilj koji imamo, a to je da naša županija ima drugoligaša. Danas je potvrđeno da je počeo proces da Zagorec uđe u drugu ligu, a naravno da će i KZŽ onda taj projekt podržati. Nitko nije takav promotor kao što su to sportaši. Ovdje u Zagorju se rodio Robert Prosinečki, Krznar igra u Dinamu, Bočkaj je danas zabio gol za Dinamo i vjerujem da naši domaći dečki imaju kvalitetu, a na nama je da ih podržimo – rekao je Kolar zahvalio svima, a posebnu čestitku uputio je gradonačelniku Greguroviću.

Viša stručna suradnica u Ministarstvu turizma i sporta Sanja Karl posebno je pohvalila realizaciju projekta u izazovnim vremenima istaknuvši kako ŠRC ˝Podgora˝ čeka val sportskih iskoraka.

– Vjerujem da će ovo igralište puno značiti za lokalnu zajednicu, ali i šire. Čestitam svima koji su uložili trud i vrijeme u ovaj projekt, a samim time promoviraju sport i zdrave navike. Vjerujem da će ovaj teren ugostiti mnoge sportske korake, a možda i nekog sportskog asa – rekla je Karl, a predsjednik HNS-a Marijan Kustić kazao je kako je ovaj projekt dokaz rada na poboljšanju infrastrukture.

– Mi to bez pomoći lokalnih čelnika ne možemo i lijepo je čuti sve ove riječi. Klub Zagorec zaslužuje da bude drugoligaš i mi smo tu da podupiremo ovakve projekte. Siguran sam da će na ovim terenima stasati novi Prosinečki, Krznari i igrači poput Modrića. Nogomet je kultura življenja koja se stječe od malih nogu i svi zajedno moramo raditi na tome da to dižemo na novi nivo – rekao je Kustić naglasivši kako HNS stoji na raspolaganju za daljnje projekte.

Na samom kraju svečanog programa, župnik krapinske župe svetog Nikole biskupa Davor Štuljan blagoslovio je novo igralište, a otvorenju je prisustvovao i predsjednik Komisije za sportsku infrastrukturu u HNS-u i predsjednik Nogometnog saveza Varaždinske županije Nenad Horvatić, voditeljica infrastrukture u HNS-a Andrea Dokuš, savjetnik predsjednika HNS-a  Zorislav Srebrić, saborski zastupnici Žarko Tušek i Željko Pavić, zamjenik krapinskog gradonačelnika Mladen Gregurović, predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih sa suradnicima te predstavnici NK-a Zagorec Krapina.

Podsjetimo, građevinski radovi na igralištu završeni su krajem lipnja prošle godine koje je izvela tvrtka Krakom d.o.o. temeljem postupka javne nabave, a umjetnu travu donirao je Hrvatski nogometni savez.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba