Počela još jedna policijska vikend akcija pojačanog nadzora prometa na zagorskim cestama

FOKUS NA MLADIM VOZAČIMA: Posebno se kontrolira prisutnost alkohola ili droga, brzina, pojas, korištenje mobitela te prijevoz djece

Objavljeno: 04.03.2022. zagorjeinternational

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu, Policijska uprava krapinsko – zagorska od danas do ponedjeljka provodi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostali najteži prometni prekršaji. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

– Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanja brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenja sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima – upozoravaju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba