Župan Stričak ugostio počasnog hrvatskog konzula u Republici Mađarskoj Atilu Kosa

“Varaždinska županija je atraktivna, vrlo razvijena u gospodarskom i turističkom smislu, a o području kulture da i ne govorimo”

Objavljeno: 03.03.2022. zagorjeinternational

Varaždinsku županiju posjetio je Atila Kos, počasni hrvatski konzul u Republici Mađarskoj koji je na tu dužnost stupio 2018. godine. Podsjetimo, osim veleposlanstva u Budimpešti, Republika Hrvatska ima generalni konzulat u Pečuhu te konzulat u Nagykanizsi. U Županijskoj palači primili su ga varaždinski župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović.

 Župan Stričak je dragog gosta upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i projektima koje Županija provodi na području obrazovanja, poljoprivrede te turizma.

– S Republikom Mađarskom nas dijeli zajednička povijest, a imamo i jako dobre susjedske odnose. Gospodin Kos nam svakako može biti poveznica u suradnji između naše Županije i pojedinih mađarskih županija. Ionako surađujemo s mađarskim partnerima na prekograničnim projektima, a tu je dobar primjer Grad Ludbreg – rekao je Stričak, a s njime se složio i Kos naglasivši pritom bliskost mađarskog i hrvatskog naroda.

– Varaždinska županija je atraktivna županija, vrlo razvijena i u gospodarskom te turističkom smislu, a o području kulture da i ne govorimo – rekao je počasni hrvatski konzul u Republici Mađarskoj.

Bilić je na kraju rekao kako Ludbreg već niz godina surađuje s mađarskim gradovima i institucijama na području kulture, sporta te vjerskog turizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter