Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice po prvi puta domaćin međuopćinske smotre LiDraNo

˝Svojim uspjesima promoviraju naš grad, ali i cijelu našu županiju˝

Objavljeno: 03.03.2022. zagorjeinternational

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice u srijedu je po prvi puta bila domaćin međuopćinske smotre LiDraNo 2022. godine. Toplička je škola ugostila učenike s područja bivše Općine Novi Marof u koju spadaju škole iz Bisaga, Visokog, Brezničkog Huma, Ljubešćice, Novog Marofa, Podruta, Svibovca i Varaždinskih Toplica.

Ponos Grada

Na ovogodišnjoj smotri, koju je službeno otvorila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, natjecala su se i tri literarna i jedan novinarski rad iz topličke škole. Zahvalivši svim mentorima i učiteljima koji su topličke učenike pripremali za LiDraNo gradonačelnica Ratković poručila je kako je Grad ponosan što je po prvi puta imao priliku preuzeti ulogu domaćina.

– Naši toplički učenici tradicionalno su uspješni na raznim školskim, županijskim, ali i državnim natjecanjima na čemu im čestitam. Svojim uspjesima promoviraju naš grad, ali i cijelu našu županiju i na njih smo ponosni – rekla je Ratković dodavši kako će im Grad Varaždinske Toplice uvijek biti podrška u svemu što rade.

Goranka Štefanić, ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, naglasila je kako se njihova škola može pohvaliti činjenicom da su već tri godine zaredom bili predloženi za državnu smotru u kategoriji novinarskih radova, no još nikada nisu bili na državnom natjecanju.

– Nadamo se da ćemo to ove godine promijeniti i da će se naši učenici uspjeti po prvi puta plasirati na državno natjecanje – kazala je Štefanić.

Daljnji plasman

Na međuopćinskoj smotri LiDraNo 2022. godine učenici se natječu u literarnom, novinarskom, radijskom i scenskom stvaralaštvu, a Povjerenstvo je radove učenika Marka Bujanca, Vande Vitez i Ive Plišo iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Klare Blaži, Marije Gazdek, Vite Valentak, Ane Rabuzin, Marte Falat, Maše Fotak, Jasmine Bartolec i Dore Kopjar iz Osnovne škole Novi Marof, Marije Kranjec iz Osnovne škole Ljubešćica, Ele Baneković iz Osnovne škole Visoko i Paule Andrašek iz Osnovne škole Breznički Hum predložilo da područje bivše Općine Novi Marof predstavljaju na županijskoj smotri u Petrijancu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba