Jeste li znali da trenutno najtraženiju slasticu u Zagrebu priprema – Zagorka?

SVI SU LUDI ZA KRAFNAMA OD 18 KUNA: Donosimo recept Janje Benić iz Stubičkih Toplica koji će oduševiti vašu obitelj ovog fašnika

Objavljeno: 20.02.2022. zagorjeinternational

Jeste li znali da trenutno najtraženije krafne u Zagrebu priprema – jedna Zagorka? Njezino je ime Janja Benić (38) i poznata je food blogerica rodom iz Stubičkih Toplica, inače sestra glumice Marije Borić.

Janja je društvenim mrežama poznata kao Janjolinka, i bavi se stiliziranjem i fotografiranjem hrane, piše blog, dijeli iskustva i recepte, a organizirala je i prvu virtualnu izložbu fotografija hrane. Pet je godina živjela u Londonu, a spomenute najbolje zagrebačke krafne, kako ih je prozvao Index i koje se mogu kušati vikendom u “Broomu 44“ na Dolcu, zapravo su ‘londonske krafne’ koje je prvi puta kušala na londonskom Borough marketu u “Bread Ahead Bakery“.

– Toliko sam bila očarana tim krafnama da sam satima gledala proces izrade na Youtubeu i svako malo nalazila neka nova videa. Nakon tjedan dana isprobavanja s nekoliko vrsta brašna, s različitim procesom izrade, oblikovanja i svega ostaloga, napokon imam sjajan recept koji i vi zaslužujete imati – kaže Benić, koja je i organizirala radionice za sve one koji žele isprobati recept i naučiti pripremati ‘londonske krafne’.

Cijena krafne u “Broomu 44“ je, piše Index, 18 kuna, a pomama za njima je tolika da je pametno rezervirati svoju krafnu unaprijed. No, ako biste ih ovog fašnika ipak željeli poslužiti na svome stolu u vlastitoj izradi, recept je dostupan na blogu Janjolinka.

FOTO: Janjolinka

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba