Oba Zagorca već imaju po nekoliko primjeraka ovih nagrada, smiješe im se nove

Rajko Suhodolčan i Tomislav Goluban i ove godine u konkurenciji za prestižnu glazbenu nagradu “Porin”

Objavljeno: 18.02.2022. zagorjeinternational

Za ovogodišnju glazbenu nagradu “Porin” nominirano je dvoje zagorskih glazbenika, Rajko Suhodolčan, kojemu je ovo već 15. nominacija, te Tomislav Goluban kojemu je 11., piše portal Nizagorjemalo.hr

Suhodolčan i “Faringaši” su ove godine nominirani s albumom “Da se ne pozabi” u kategoriji za najbolji album folklorne glazbe, dok je Golubanov album “Tatine priče i pjesme” nominiran u kategoriji najboljeg albuma za djecu. 

Inače, Suhodolčan je s Kvartetom Gubec prvi donio ovu prestižnu glazbenu nagradu u Zagorje 2007 . godine, a nagrađen je bio album “Ak sem ti srčeko ranil”. Suhodolčan do sada ima pet nagrada “Porin”, od čega tri s Kvartetom Gubec, a dvije kao autor i producent. 

Tomislav Goluban vlasnik je četiri nagrade “Porin”.

Album “Da se ne pozabi” je kompilacija 15 narodnih skladbi odabranih iz bogate ostavštine znanih i neznanih autora, a na albumu su kajkavske popevke, od kojih su neke starije i više desetljeća. Za  nagradu se u ovoj kategoriji sa Suhodolčanom i “Faringašima” bore KUD “Preporod” iz Dugog Sela , te  Ansambl “Lado”.

Golubanov album “Tatine priče i pjesme” njegov je 13. album, a radi se o zbirci pet dječjih priča i šest pjesama. Uz Golubana, na albumu su radili i Gordana Kovačić, Mario Mirković, Anamarija Nekić, Adalbert Turner Juci, Jacques Houdek te brojni drugi kolege glazbenici. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba