HDZ Trnovca Bartolovečkog u priopćenju prozvao načelnicu Vitković:

“Pozivamo je da se uozbilji, da prestane vrijeđati općinske vijećnike i da počne upotrebljavati afirmativnu retoriku”

Objavljeno: 14.02.2022. zagorjeinternational

HDZ Općine Trnovec Bartolovečki poslao je priopćenje u kojem se očitovao vezano na, kako kažu, obmane načelnice Verice Vitković, članice Narodne stranke – Reformista.  

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Zbog obmanjujućih priopćenja općinske načelnice Verice Vitković dužni smo demantirati objede o navodnom ugrožavanju kvalitete života mještana od strane HDZ-a, HSS-a i SDP-a. Verbalni nasrtaji općinske načelnice i njene “družine” opasni su za razvoj Općine, pri čemu izvrtanjem činjenica i obmanama načelnica pokušava prikriti vlastitu nekompetenciju i nesposobnost. Iz tog razloga i ovim putem pozivamo načelnicu da se uozbilji, da prestane vrijeđati općinske vijećnike i da umjesto uvreda započne upotrebljavati afirmativnu retoriku.

Kada već to nije napravila načelnica, Klub vijećnika HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki predložio je uvrštavanje u Proračun Općine Trnovec Bartolovečki za 2022. godinu izradu projektne dokumentacije za projekt izgradnje kanalizacije u Šemovcu, Štefancu i Zamlaki. Ne znamo iz kojih su razloga načelnica Vitković i općinski vijećnici Narodne stranke – Reformista protiv razvoja Šemovca, Štefanca i Zamlake, no za razliku od njih, HDZ se zalaže i dalje će se zalagati da sva mjesta imaju jednak standard komunalnih usluga te da Općina bude ravnomjerno razvijena. Žalosno je i da načelnica smatra da pobrojeni projekti ugrožavaju kvalitetu života mještana, samo zato što ih je predložio Klub vijećnika HDZ-a.

Također, općinski vijećnici Narodne stranke – Reformista tvrde da su bili suzdržani pri glasanju za Proračun jer je HDZ protiv uređenja dječjih igrališta. Naime, načelnica je za uređenje samo pet dječjih igrališta predložila enormnih 1,8 milijuna kuna, što smo smanjili za 500.000 kuna te je sada za izgradnju pet dječjih igrališta u općinskom Proračunu ostalo još uvijek velikih 1,3 milijuna kuna. Smatramo da je tri posto proračunskih rashoda (preko 250.000 kuna po jednom dječjem igralištu) i više nego dovoljno za uređenje pet dječjih igrališta.

Protive li se načelnica i njena “družina” tome zato što 500.000 kuna nije predviđeno za savjetničke usluge predsjedniku Narodne stranke – Reformisti Zdravku Hudleru?

Osuđujemo i navode načelnice da je Proračun uvjetovan te da je to razlog zašto su općinski vijećnici Narodne stranke – Reformisti bili suzdržani. Naime, pobrojani prijedlozi Kluba vijećnika HDZ-a ne iznose ni tri posto ukupnog Proračuna. Ali, očito želeći više medijske pažnje i u nedostatku sadržaja, razumijemo da se načelnica još jednom poslužila lažima, alatom kojeg u zadnje vrijeme sve češće nekontrolirano koristi – poručili su iz HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter