PROFESORICA STRANIH JEZIKA ZALJUBLJENA U KNJIGE: Upoznajte Monicu Jakšić, novu "Loto djevojku"

“Snagu crpim iz bakinih blagih riječi i djedovih mudrosti”

Objavljeno: 13.02.2022. zagorjeinternational

Od 16. veljače na male ekrane stiže novo zaštitno lice emisija “Loto”, a gledatelji će te srijede u popularnoj sedmici svoje sretne brojeve očekivati uz voditeljicu Monicu Jakšić. Riječ je o svestranoj djevojci iz Istre, koja uz svakodnevni profesorski posao, posjeduje voditeljski i glazbeni talent.

– Uživam u radu s djecom i za sebe volim misliti kako sam po vokaciji profesor, a kao mala sam sanjala da ću postati televizijska voditeljica, glumica, učiteljica ili spisateljica. Za sada su mi se ispunile dvije želje – rekla je Monica, koja u jednoj od zagrebačkih osnovnih škola predaje talijanski jezik te u školi stranih jezika francuski.

– Odrasla sam u malom naselju Monte Serpo kraj Pule, koji broji možda 80-ak stanovnika, a djetinjstvo mi je bilo ispunjeno obiteljskom ljubavlju, suncem, smijehom, igrom, psima, mačkama te ostalim životinjama. Kada sam kao osamnaestogodišnjakinja iz tako malog mjesta stigla u Zagreb na studij, nisam mogla niti sanjati da ću osam godina kasnije voditi jednu od najpoznatijih emisija na televiziji. Mislim da sada cijeli Monte Serpo čeka tu emisiju i da su vjerojatno svi uzbuđeni jednako kao i ja – kaže Monica.

Monica voli književnost, strane jezike i filmove, ponajviše francuske i talijanske klasike te francuske šansone i klasičnu glazbu, a muzičko nepce često osladi i soul, jazz i RnB pjesmama. Obitelj je često od milja naziva “knjiškim moljcem”, a kaže kako je upravo ta sintagma možda najbolje opisuje.

– Hobi mi je ‘sakupljanje citata’ i imam bilježnicu u koju zapisujem meni najznačajnije citate iz knjiga koje čitam, a najčešće su to francuski pisci – otkriva Monika.

Slobodno vrijeme i ono predviđeno za opuštanje, ova buduća voditeljica uglavnom provodi u dugim šetnjama sa svojom malom maltezericom Pinom, koja je ime dobila po fiktivnom liku iz kultne talijanske serije “Fantozzi”. Osim ljubavi prema životinjama, romanskim jezicima i glazbi općenito, Monica je istaknula i njoj najvažniju stvar.

– Za mene je sreća kad je moja obitelj sretna – roditeljima sam zahvalna na bezuvjetnoj ljubavi i podršci, kao i mlađem bratu koji mi je kroz odrastanje postao i najbolji prijatelj. Dan – danas snagu crpim iz bakinih blagih riječi i djedovih mudrosti, a beskrajno sam ponosna i na širu obitelj, svoje bratiće i sestrične, posebno sestričnu Linu. Obitelj će uvijek biti na prvom mjestu – rekla je za kraj Monica, koju u emisiji “Lota 7” možete gledati već 16. veljače na HTV-u 1.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba