Sljedećeg petka otvara se tradicionalna krapinska Međunarodna izložba maski, koja će se moći razgledati i virtualno i uživo

“Izložit ćemo radove umjetnika od 8 do 95 godina iz čak šest zemalja”

Objavljeno: 13.02.2022. Marta Čaržavec

Galerija grada Krapine već tradicionalno uoči fašnika organizira posebnu i jedinstvenu izložbu maski, na kojoj izlažu umjetnici od 8 do 95 godina. Naime, maske, osim što su izložene u prostoru Galerije, bit će i na licima svih okupljenih, što garantira odličnu zabavu i provod.
Ove godine izlažu umjetnici iz Hrvatske (Zagreb, Krapina, Samobor, Velika Gorica, Ivanić Grad, Sisak, Dugo Selo, Zaprešić, Varaždin, Osijek, Rijeka, Pula, Split, Molunat), iz Slovenije (Ljubljana, Zagradec, Koper), Srbije (Senta, Šid, Pančevo), Austrije (Beč), zatim autor iz Francuske s prebivalištem u Zagrebu, kao i umjetnica iz Zagreba koji živi u Londonu. Prijavljeno je 180 autora, a među njima su i radovi učenika iz Graditeljske škole Čakovec, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, radovi polaznika crtanja i slikanja Nacionalnog sveučilišta Dubrava te radovi Udruga distrofičara Krapina.
Među ostalima, u krapinskoj Galeriji izlaže Slavka Pavić, 95-godišnja autorica koja će se predstaviti fašničkim fotografijama iz Rijeke, slikarica Alma Orlić, keramičarka i slikarica Ljerka Njerš te Sanja Fališevac, gluhoslijepa kiparica iz Zagreba.
Bit će tu, dakle, širok spektar radova likovnih umjetnika, slikara, kipara, keramičara, dizajnera, kostimografa, fotografa i umjetnika amatera koji će prezentirati svoja poimanja fašnika kroz najrazličitije materijale i forme, različite inspiracije i stilove oblikovanja svojih umjetničkih djela, uz naglasak na recikliranje.

– Veselimo se vašem dolasku pod maskom, kojeg će upotpuniti prigodni program polaznika krapinske Škole rocka i moderne glazbe – kažu iz krapinske Galerije, u čijem će se dvorištu sljedećeg petka u 18 sati otvoriti ova još jedna u nizu fantastičnih izložbi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba