NOVI MAROF: Za dječji vrtić stiže novih 3,35 milijuna kuna

Gradonačelnik Jenkač: Sve je besprijekorno, sve smo europske projekte proveli bez penalizacije

Objavljeno: 13.02.2022. zagorjeinternational

Grad Novi Marof nastavlja s uspješnim provođenjem velikih i važnih projekata sufinanciranih bespovratnim sredstvima Europske unije.

Jedan od tih projekata je Dječji vrtić Novi Marof u čiju je dogradnju i energetsku obnovu Grad uložio ukupno oko 13 milijuna kuna, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije. Dobar dio tih sredstava već je uplaćen u gradsku blagajnu, a ovih je dana Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela odluku o isplati novih 3.351.600 kuna. 

– Uspješno smo nastavili povlačenje sredstava iz EU fondova i sve je besprijekorno. Svi europski projekti koje smo sproveli prošli su bez penalizacije – pohvalio se gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuvši zadovoljstvo što je od strane države prepoznata važnost i potreba uređenja dječjeg vrtića kojim su podignuti standardi i povećani kapaciteti vrtića.

Podsjetimo, projekt energetske obnove bio je “težak” gotovo tri milijuna kuna, a sufinanciran je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 850.000 kuna, dok je rekonstrukcija i dogradnja vrtića, vrijedna više od devet milijuna kuna u 85-postotnom iznosu sufinancirana sredstvima Europske unije. 

– Europski su projekti vrlo složeni i treba ih dobro pripremiti do u najsitnije detalje, ali mi smo se u tome već uhodali, dokazali da dobro promišljamo, da radimo kako treba i povlačimo sredstva iz EU fondova, a spremni smo tako i nastaviti. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede i ministrici Mariji Vučković na njihovoj potpori vrijednoj gotovo sedam milijuna kuna – poručio je gradonačelnik Jenkač napomenuvši da Grad Novi Marof očekuje i dodatna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz kojeg je ranije već uplaćeno 1,4 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba