GDCK Pregrada i DVD Prišlin – Hum zajedno pokreću akciju za obnovu stanova oštećenih u požaru u Humu na Sutli

SVAKA POMOĆ JE DOBRODOŠLA: Donirajte novčana sredstva, građevinski materijal ili se i sami uključite u građevinske radove

Objavljeno: 12.02.2022. JJ

Na katu obiteljske kuće u Humu na Sutli 3. veljače je došlo do požara u kojem je poginuo mlađi muškarac, a još je jedna osoba ozlijeđena. Materijalna šteta je ogromna, u potpunosti su uništena dva stana i krovište kuće.

Kao što smo već izvještavali, članovi DVD-a Prišlin – Hum nakon ugašenog požara proveli su mjere zaštite za sprječavanja prokišnjavanja te su pristupili utvrđivanju štete i planiranju sanacije. Prema grubim procjenama građevinskih radova, za njih će biti potrebno oko 200.000 kuna za troškove materijala, a radove DVD namjerava izvoditi na dobrovoljnoj bazi svojih članova i dobrovoljaca građevinske struke.

U akciju se uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, koje će prikupljati financijska sredstva za kupnju materijala te moli građane za pomoć.  Svaki novčani prilog je dobrodošao, kažu iz GDCK-a, a sve podatke o mogućnostima uplate možete potražiti na njihovoj Facebook stranici.

Osim novčanih uplata, može se donirati i građevinski materijal, prema specifikaciji izrađenoj u od strane DVD-a Prišlin – Hum, koji će i prikupljati građevinski materijal, a kontakt osoba je predsjednik društva Dražen Pereti (095/552 94 94).

– Kao i uvijek do sada, vjerujemo da neće izostati pomoć naših sugrađana. Molimo da se uključite u ovu zajedničku akciju, kako bi se stanovi što prije doveli u funkciju – poručuju iz GDCK-a Pregrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba