U Zajednici amaterskih kulturno - umjetničkih udruga KZŽ nadaju se ponovnom procvatu kulturnog amaterizma nakon pandemijske stanke

OBJAVLJEN KALENDAR DOGAĐANJA: Evo kada će se održavati smotre folklora, zborova, tamburaša, kazališnih amatera…

Objavljeno: 12.02.2022. JJ

Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije (ZAKUU KZŽ) u 2021. godini je objedinila djelovanje 31 zagorske udruge s područja kulture i umjetnosti, točnije, oko 3400 članova. Unatoč pandemijskoj godini i za kulturu posebno izazovnim vremenima, zalaganjem ZAKUU-a KZŽ te njenih članica, lani je uspješno održano pet smotri u kasnoljetnom i jesenskom periodu.

O kvalitetnom radu ZAKUU-a KZŽ u 2021. svjedoči i činjenica da je ostvarena veća financijska potpora iz proračuna Krapinsko – zagorske županije, a dobili su i Certifikat pouzdanosti, kojim se potvrđuje da je Zajednica u poslovanju među najpouzdanijim organizacijama u RH. Certifikat je izdao CompanyWall Business u Londonu, 1. prosinca 2021.
Za 2022. godinu već je izrađen kalendar programskih kulturnih sadržaja, a iz Zajednice podsjećaju i pozivaju dosadašnje članice da obnove svoj status do 15. ožujka. Pozivaju i udruge koje do sada nisu bili članice, a čije je područje djelovanja kulturni amaterizam, da im se pridruže do 15. ožujka kako bi mogli aplicirati u predviđenim kulturnim sadržajima.

– U korijenu riječi amaterizam stoji ljubav, koja znači potrebu da život bude osmišljen lijepim osjećajima i mislima, različitim stvaralačkim umijećima, istinskim druženjima i radošću. To je odabir da se ne izgubimo u sadašnjosti koja je prekinula veze s prošlošću i zbog toga ne zna graditi putove budućnosti. Po svemu osobita i vrijedna Zajednica zagorskih kulturnih amatera, na najbolji je mogući način sažela sve što i danas, nakon 28 godina uspješnog djelovanja, čini bit svih zagorskih KUD-ova i udruga s tisućama svojih članova koji su odabrali kulturni amaterizam kao način svoga života. To je odabir. Odabir ljudi koji ne štedeći svoga vremena, truda i neosporne darovitosti, grade mozaik vremena u kojem živimo. Često samozatajni, prečesto tihi i neprimjetni, a ustvari pravi graditelji ljepšeg i ugodnijeg života za svakoga od nas – poručuje predsjednik ZAKUU KZŽ Boris – Roman Blažinić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba