U Loboru realiziran dugoočekivan, četiri milijuna kuna vrijedan projekt - obnovljena je općinska zgrada

NAČELNICA JEMBRIH: Osigurali smo adekvatne uvjete za rad i aktivnosti naših udruga i građana

Objavljeno: 11.02.2022. zagorjeinternational

Renovirana općinska zgrada u samom centru Lobora uskoro će postati dugoočekivano mjesto druženja i okupljanja udruga i građana, a u njoj će se nalaziti i pošta koja će konačno ponovno otvoriti svoja vrata mještanima.

Naime, ovih je dana završena obnova stare općinske zgrade koja je dugo bila u derutnom stanju i nije bila funkcionalna, a sada će novi poslovni prostori za djelatnike Općine i multimedijski prostor za udruge i građane krasiti centar Lobora. Novoobnovljena zgrada prošla je tehnički pregled, a nakon dobivanja uporabne dozvole slijedi oprema prostora namještajem te konačno useljenje u novouređene općinske prostore.

Maksimalna efikasnost

Kako je pojasnila načelnica Ljubica Jembrih, zbog činjenice da je stara općinska zgrada bila u lošem i nefunkcionalnom stanju, a zaposlenici Općine nisu imali adekvatne uvjete za normalan rad i poslovanje, ovaj se projekt dugo čekao.

– Uvijek sam govorila da našim djelatnicima moramo osigurati adekvatne i kvalitetne uvjete za rad kako bismo od njih mogli očekivati i maksimalnu efikasnost. Uz to što ćemo dobiti nove poslovne prostore, naši će mještani i udruge dobiti i dugoočekivani kulturni centar – rekla je Jembrih.

Riječ je o multimedijalnom prostoru kojeg će svi građani i udruge moći koristiti besplatno i u kojem će konačno imati uvjete za razvoj svojih kulturnih i društvenih aktivnosti.  

– Općina Lobor je bogata aktivnim udrugama, a već treću godinu imamo i glazbenu školu. Iako nam je sva ta događanja zaustavila pandemija, vjerujemo da dolazi bolje vrijeme u kojem ćemo moći nastaviti sa svim našim aktivnostima. Zbog toga će Općina svojim građanima i udrugama ponuditi opremljen prostor za provođenje njihovih aktivnosti – poručila je Jembrih te dodala da je ovakav prostor bio nužan u Općini.

Naime, dobro je poznato da je Općina Lobor jedna od najaktivnijih općina u istočnom dijelu Krapinsko-zagorske županije kada je u pitanju kvalitetna organizacija brojnih kulturnih i društvenih događanja.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko četiri milijuna kuna, a sufinancirana je iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od dva milijuna kuna, dok je ostatak sredstava osiguran iz općinskog proračuna.

Zahtjev za povratom

Međutim, Općina će ove godine sve projekte prijaviti na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako bi im se refundirala uložena sredstva. Prošle godine na natječaj je prijavljen nedavno izgrađeni dječji vrtić za koji je Općini Lobor refundiran iznos od 1,25 milijuna kuna.

– Nadamo se da ćemo i ove godine uspjeti dobiti sredstva, kako za ovaj, tako i za ostale europske projekte koje provodimo, kako bismo pokrili dio koji financiramo iz općinskog proračuna – zaključila je načelnica Jembrih. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba