U Stubičkim Toplicama otvorena izložba “Tičeki se ženiju”

“Izloženi radovi odišu ljubavlju i tradicijom te nas vode u stara vremena, kada su bosonoga djeca po grmovima tražila ‘zebice’”

Objavljeno: 11.02.2022. VH

U Općinskoj knjižnici u Stubičkim Toplicama ovog je petka, ususret Valentinovu, otvorena izložba ručnih radova pod nazivom “Tičeki se ženiju”.
Od izložaka je moguće vidjeti razne starinske jastučiće, stolnjake, torbice, ručnike te ukrasne buketiće od krep papira koje su izradile članice Udruge “Hrvatska žena”. Isto tako, izloženi su i radovi mališana Društva “Naša djeca” Stubičke Toplice, koji su izrađivali razne predmete od konca i čavlića.

– Izloženi radovi odišu ljubavlju i tradicijom te nas svojim motivima vode u vremena naših djedova i baka, kada smo kao djeca po grmovima tražili “zebice”. Prema tradicijskoj priči, upravo na Valentinovo ‘ženiju se ptičice’, a bosonoga djeca su po grmovima tražila ostatke svadbene svečanosti – kažu iz Općinske knjižnice Stubičke Toplice.
Organizatori ove izložbe su Udruga “Hrvatska žena” Stubičke Toplice, Općinska knjižnica Stubičke Toplice te DND Stubičke Toplice, pod pokroviteljstvom Općine.

Izložba će ostati otvorena do 16. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba