NAJVEĆA INVESTICIJA U POVIJESTI OPĆINE: Počela je proizvodnja avionskih dijelova u novoizgrađenom pogonu tvrtke FACC Solutions Croatia u Jakovlju

“Ovime mještani dobivaju nova radna mjesta, a naša općina gospodarski zamah”

Objavljeno: 08.02.2022. JJ

U siječnju je započela proizvodnja kompozitnih vlakana za kabine komercijalnih i poslovnih zrakoplova s najnovijom tehnologijom u proizvodnom pogonu tvtke FACC Solutions Croatia u općini Jakovlje, te su isporučeni prvi serijski dijelovi na području unutarnjeg prostora za zrakoplove tipa Airbus, Boeing, Bombardier, Rolls-Royce i dr.

– Ono što je bilo daleko, pa čak i neostvarivo u ovo vrijeme pandemije uzrokovane virusom COVID-19, koja je obustavila mnoge projekte i aktivnosti i koja je utjecala na smanjenje prihoda i u avioindustriji, ipak je došlo do samog kraja realizacije do sada najveće investicije na području općine Jakovlje te početka proizvodnje – kažu iz Općine Jakovlje.

Projekt izgradnje proizvodnog pogona realizirat će se u tri faze. Prva faza izgradnje je završena te se temeljem poslovnog plana tvrtke FACC Solutions Croatia d.o.o. planiraju i druga i treća faza izgradnje u naredne dvije godine.
Iz Općine dodaju da će ova investicija zasigurno osigurati mještanima nova radna mjesta i bolju egzistenciju te potaknuti daljnji gospodarski razvoj Jakovlja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba