Radno je u općini Sveti Križ Začretje - priprema se asfaltiranje cesta te uređenje dječjih igrališta

NAČELNIK KOS: Općina će se vjerojatno morati uključiti u sanaciju cesta koje su raskopane zbog izgradnje sustava aglomeracije

Objavljeno: 08.02.2022. zagorjeinternational

U općini Sveti Križ Začretje započeli su radovi na održavanju prometnica, a kako je za Radio Stubicu rekao načelnik Marko Kos, pojavio se problem u nabavi kamenog agregata, s obzirom na količinu radova na Aglomeraciji Zabok – Zlatar, zbog kojih su mnoge ceste u općini raskopane.
Većina radova na aglomeraciji u naselju Zleć je dovršena, a radovi se trenutno odvijaju u Ciglenici i kreću se prema centru Svetog Križa Začretja i naselju Pačetina.
Dovršeno je oko 5,5 kilometara mreže, a u Općini je u tijeku priprema dokumentacije za raspisivanje natječaja za asfaltiranje cesta u ovoj godini. U te svrhe planira se utrošiti između milijun i milijun i pol kuna.
Načelnik je naglasio da će se Općina vrlo vjerojatno morati djelomično uključiti u sanaciju cesta koje su trenutno raskopane zbog izgradnje sustava aglomeracije.
Uz ceste, planira se i uređenje igrališta. Projekt za uređenje igrališta u sklopu Osnovne škole Sveti Križ Začretje prijavljen je na natječaj i za uređenje će biti potrebno oko 100.000 eura, a na natječaj je prijavljen i projekt rekonstrukcije igrališta Područne škole Sekirišće, vrijedan oko 50.000 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba