Savršena prilika za mlade Zagorce i Zagorke!

Školski centar Rogaška Slatina upisuje učenike u prvi razred srednje škole za staklare i tehničare staklarstva

Objavljeno: 02.02.2022. zagorjeinternational

Staklarna Rogaška d.o.o. poduzeće je koje u dugogodišnjoj tradiciji atraktivnim i modernim proizvodima obogaćuje domove mnogih i nudi nezaboravne poklone koji nikada ne gube sjaj.

Školski centar djeluje u neposrednoj blizini Steklarne Rogaška i to je jedina slovenska škola koja provodi edukaciju na području staklarstva i optike.
Zanimljivo, staklari ondje ne čekaju ni dana na burzi rada, a redovito se traži nova radna snaga, i to ne samo u Sloveniji, već i u Hrvatskoj, a posebno u pograničnom području Lijepe Naše. Savršena prilika za mlade Zagorke i Zagorce, zar ne?

Učenički dom

Upravo zato, Školski centar Rogaška Slatina i Staklarna Rogaška pozivaju sve zainteresirane učenike da se prijave i upišu prvi razred srednje škole trogodišnjeg programa staklar ili četverogodišnjeg programa tehničar staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina, koji već pohađa 40-ak učenika.
Svim učenicima na raspolaganju je učenički dom Školskog centra Rogaška Slatina, koji je jedan od najmodernijih domova u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama.

Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima je na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični internet, kao i kabelska televizija. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih.

Osim odličnih uvjeta za učenje, učenicima je u slobodno vrijeme omogućen niz aktivnosti, od sudjelovanja u domskim događanjima i kreativnim radionicama, druženja na tematskim poslijepodnevima, do obilaska izložbi, predavanja i koncerata, kao i posjeta kazališnim predstavama i filmskim projekcijama.

Tjelesna aktivnost učenika potiče se organiziranjem raznih sportskih druženja, pa tako učenici mogu birati između igranja stolnog tenisa i nogometa, zumbe i fitnessa te šaha.

Iznos stipendija

U ovoj školskoj godini poduzeće je raspisalo natječaj za pet kadrovskih stipendija za program tehničar staklarstva i deset kadrovskih stipendija za program staklar. Stipendija za tehničare staklarstva u prvom razredu iznosi 240, u drugom 270, u trećem do 290 i u četvrtom do 310 eura.

Zanimljivo je da naučnici dio školske godine provode u školi, a dio u poduzeću, a tijekom obuke, kod poslodavca imaju i pravo na naučničku nagradu koja u prvom razredu iznosi 250, u drugom 300 i u trećem 400 eura. Uz naučničku nagradu, mjesečno im je osigurana i kadrovska stipendija, koja u prvom razredu iznosi 240, u drugom 290 i u trećem 310 eura.

Informativni dani

Također, za sve zainteresirane će u petak 11. i u subotu 12. veljače u Školskom centru biti organizirani informativni dani gdje ćete iz prve ruke moći doznati odgovore na sva vaša pitanja. Isto tako, za sve one koji su zainteresirani, a nisu u mogućnost sudjelovati uživo, informativni dani bit će popraćeni i online preko ”Google Meeta” i to u sljedećim terminima:

Petak, 11. veljače u 9.00: https://meet.google.com/qdr-ujhm-cbn

Petak, 11. veljače u 15.00: https://meet.google.com/jma-nang-xqh

Petak, 11. veljače u 18.00: https://meet.google.com/xtg-cxeo-wnv

Subota, 12. veljače u 9.00: https://meet.google.com/cbg-tfdp-kwx 

Osim u okviru obvezne prakse, svim učenicima omogućeno je i stjecanje praktičnog iskustva i vještina u okviru prakse tijekom praznika, a najvažnije od svega jest da ih nakon završetka školovanja očekuje sigurno zaposlenje. Obrazac za prijavu zainteresirani mogu pronaći na internetskoj stranici https://scrs.si/obrazci/ , a za sve dodatne informacije možete nazvati broj +386 3818 2075 (Anja Banković) ili se javiti na mail adresu [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba