Akcija "Manje oružja, manje tragedija"

Zagorskoj policiji jedna osoba predala pet ručnih bombi, tri protupješadijske mine, 1,4 kilograma eksploziva i 75 komada streljiva

Objavljeno: 28.01.2022. zagorjeinternational

Jedna je osoba u četvrtak, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima PU krapinsko – zagorske dragovoljno predala pet ručnih bombi, tri protupješadijske mine s pet upaljača, 1,4 kilograma eksploziva TNT i 75 komada streljiva raznog kalibra.
Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija”, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građani neće snositi sankcije.

– Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Potom će na dogovoreno mjesto doći stručni i osposobljeni policijski službenici, koji će na siguran način preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – kažu iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba