Kod komemorativne kapele u Podrutama

Međunarodna delegacija veterana odala počast petorici mirovnih promatrača EZ koji su poginuli 1992.

Objavljeno: 28.01.2022. zagorjeinternational

Kod komemorativne kapele u Podrutama, povodom obilježavanja 30. godišnjice pogibije petorice mirovnih promatrača Europske zajednice, četvorice talijanskih i jednog francuskog vojnika, kada je njihov nenaoružani helikopter oborio Mig 21 JNA, međunarodna im je delegacija veterana u srijedu odala počast i kod spomen ploče zapalila fenjer.
Međunarodnu su veteransku delegaciju činili Charles Oscar Warner, U.S. Air Forces, sudionik rata u Iraku, slovenski veteran Anton Šturbej, predsjednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah te članovi Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja Josip Gregurek i Zdravko Senčar.
Svoju je nazočnost u Zagorju Warner iskoristio i za razgovor s Martinom Gregurović Šanjug, voditeljicom županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko – zagorskoj županiji, kako bi prikupio kvalitetna saznanja vezana uz skrb za braniteljsku populaciju u KZŽ, a u okviru svojeg znanstvenog istraživanja o uklapanju branitelja i veterana u civilno društvo nakon ratova koji su se vodili na prostorima bivše SFR Jugoslavije te njihovoj sadašnoj ulozi u društvu. (jj) 

All-focus

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba