U Varaždinu održan prijem za predstavnike gradova i općina koji su dodijelili financijska sredstva Zakladi za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael"

“Sigurna sam da će sredstva biti uložena u poboljšanje prevencije kriminaliteta, ali i povećanje sigurnosti u prometu”

Objavljeno: 27.01.2022. zagorjeinternational

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je prijem za predstavnike gradova i općina koji su dodijelili financijska sredstva Zakladi za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”. Prisutne načelnike i gradonačelnike pozdravila je te im se zahvalila upraviteljica zaklade, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je istaknula kako je prevencija općeg kriminaliteta glavna aktivnost ove zaklade, a kako je rečeno na prijemu, uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.

– Hvala općinama i gradovima na prihvaćanju inicijative župana Stričaka za uključivanjem u rad Zaklade. Sigurna sam da će ova sredstva biti uložena i upotrijebljena na način da se poveća i poboljša prevencija kriminaliteta, ali i poveća sigurnost sudionika u prometu, poglavito onih najmlađih. Kao što i sami znate, još uvijek traje Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava, odnosno potpora za određene programe i projekte koji su prepoznati kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, pa stoga pozivam sve pravne i fizičke osobe s područja Varaždinske županije koje svojim preventivnim aktivnostima i kampanjom utječu na prevenciju kriminaliteta, da se jave na spomenuti javni poziv – rekla je Silvija Zagorec, a zahvalu je uputila i Sandra Županić, predsjednica Upravnog odbora zaklade, spomenuvši općine i gradove kao pozitivan primjer vođenja brige o sigurnosti građana.

Podsjetimo, Zaklada za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” raspisala je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava (potpora) za određene programe i projekte koji su prepoznati kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, a poziv traje do 3. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba