Općina Zlatar Bistrica od ove godine sama vodi računovodstvene poslove

“Otkazivanjem računovodstvenog servisa uštedjet ćemo oko 100 tisuća kuna”

Objavljeno: 27.01.2022. zagorjeinternational

Od 1. siječnja u redovnu djelatnost Jedinstvenog upravnog odjela Općine Zlatar Bistrica vraćeno je vođenje računovodstvenih poslova Općine.
Naime, poslovi općinskih financija su od 2016. godine vođeni u Financijskoj agenciji, Računovodstvenom servisu u Zaboku, za što je Općina plaćala posebne troškove, a odlukom načelnice, sada su se računovodstveni poslovi vratili u Općinu, čime će se postići značajne uštede.
Kako pojašnjavaju iz Općine, te se uštede odnose na povoljnije mjesečno održavanje programa, jer su za potrebe računovodstvenih poslova nabavljena nova programska rješenja. Uštede će se postići i na troškovima dostave dokumentacije, koja se do sada otpremala fizički u FINU Zabok, kao i time što će poslove računovodstva obavljati općinski službenici, bez dodatnog zapošljavanja.

– Na godišnjoj razini očekuje se ušteda od oko 100 tisuća kuna, no, osim toga, još je važnije da će se mještanima omogućiti dostupnost informacija i ažurnost u obradi podataka, što se tiče evidencije uplata komunalne i grobne naknade te ostalih obveza – ističu iz Općine Zlatar Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba