Galerija grada Krapine "Noć muzeja" organizira u digitalnom obliku

Na mrežnoj stranici i YouTube kanalu POU-a Krapina moći će se pogledati dvije izložbe održane lani u Galeriji te dvije virtualne

Objavljeno: 27.01.2022. zagorjeinternational

U ovogodišnjoj sedamnaestoj “Noći muzeja”, koja će se održati ovog petka u uvjetima koji su više – manje slični onima od prošle godine, Galerija grada Krapine će sudjelovati digitalno. Na mrežnoj stranici i YouTube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Krapina moći će se pogledati dvije izložbe održane prošle godine u Galeriji te dvije virtualne.
“Moje staze moji puti” jubilarna je 50. samostalna izložba nakita “objekata”, ukrasnih predmeta kućnog interijera i slika sakralnih motiva zlatarskog majstora Stjepana Balje iz Zaprešića, održana u svibnju i lipnju. Autor se predstavio unikatnim nakitom u zlatu, srebru, bakru, mjedi, prirodnim tvorbama i staklu.
Deveti Zagorski likovni salon najveća je trijenalna žirirana likovna manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a bila je otvorena u Galeriji od 29. lipnja do 1. listopada. Za izlaganje na Salonu stručni ocjenjivački sud odabrao je 89 autora sa 137 radova. Dodijeljene su i tri jednako vrijedne nagrade koje su pripale Jadranki Fatur, Ivani Ožetski i Željku Kropfu.
Međunarodna izložba maski zbog pandemije se lani održala virtualno. Sudjelovalo je 80 umjetnika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke i Francuske s maskama rađenim različitim tehnikama. Virtualno je održana i Međunarodna izložba pisanica. Odazvao se velik broj autora iz Krapinsko – zagorske i susjednih županija, kao i iz Slovenije i Srbije. Izlagači su bila djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci, umirovljenici, likovni umjetnici, umjetnici amateri te pojedinci koji se u slobodno vrijeme bave izradom pisanica. Pristupi izradi pisanica bili su različiti, od tradicionalnih načina do modernih izričaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba