U općini Cestica uručeni ključevi novim stanarima POS-ovih stanova

“Zgrada se nalazi u blizini najvažnijih ustanova za odrastanje i obrazovanje djece, a na raspolaganju je još jedan stan”

Objavljeno: 26.01.2022. zagorjeinternational

U ponedjeljak su u općini Cestica uručeni ključevi stanarima koji su na temelju objavljenog javnog poziva i izvršnog ocjenjivanja od strane Agencije za pravni promet nekretninama, stekli uvjete za najam stanova.

Podsjetimo, Cestica je općina od posebne državne skrbi, a pripada trećoj skupini, na temelju kriterija ekonomske nerazvijenosti. Status je to koji donosi određene porezne pogodnosti, ali i pogodnosti u vidu stambenog zbrinjavanja. Tako je Cestica sredinom studenoga prošle godine objavila javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u sklopu programa poticane stanogradnje. Novim stanarima ključeve je podijelio načelnik Mirko Korotaj, a podjeli su, uz nove stanare, prisustvovali i saborski zastupnik Predrag Štromar te direktor APN-a Dragan Hristov.

Načelnik Korotaj istaknuo je da Općina mladim obiteljima pomaže kroz sve faze odrastanja djece, od podjele jednokratne novčane pomoći roditeljima novorođene djece, sufinanciranjem smještaja djece u dječjem vrtiću, te kasnije kroz osnovnu i srednju školu te kroz dodjelu studentskih stipendija. Naglasio je i da je nova zgrada POS-a u blizini najvažnijih ustanova za odrastanje i obrazovanje djece.
U zgradi je na raspolaganju još jedan stan, za koji će se svi zainteresirani moći javiti po objavi javnog natječaja APN-a. (mč)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba