Ova Amerikanka neće tako brzo ponovno sjesti u taksi

Vožnju koja je trajala 11 minuta platila čak 66.000 kuna

Objavljeno: 26.01.2022. zagorjeinternational

Jeste li se ikada vozili taksijem i nakon što vas je dovezao na željeno odredište, pomislili: “Te cijene nisu normalne!”?

Ako jeste, idućeg puta se sjetite jedne Amerikanke koja je svojom nepažnjom kilometar i pol vožnje u San Franciscu platila vrtoglavih 66.000 kuna, piše Jutarnji.hr.  

Margarita Bekker i njen suprug Chris Schlesinger su krajem prošle godine išli na jednu rođendansku večeru do obližnjeg restorana. Odlučili su se na prijevoz taksijem, a put je bio dugačak 1,7 kilometara i trebao je trajati 11 minuta. Evo gdje je nastao problem.

Dolaskom na željeno odredište, vozač taksija im je uručio račun od osam dolara, a na tu je svotu Bekker dodala i napojnicu, pa se ukupan iznos popeo na 9,87 dolara. Međutim, uređaj za naplatu u taksiju nije mogao očitati njenu karticu, pa je račun podmirila na način kojeg joj je predložio taksist.

Naime, u San Franciscu taksi tvrtke dopuštaju vozačima da koriste osobne uređaje na prodajnom mjestu, kao što je “PayPal“, u slučaju da je situacija opravdana. Vozač joj je pritom rekao da će joj e-mailom poslati račun, no to se nije dogodilo.

Kada je račun konačno stigao na kućnu adresu, Bekker nije mogla vjerovati svojim očima. Na računu je, umjesto 9,87 dolara, bio ispisan 1000 puta veći, odnosno, 9870 dolara, što je oko 66.000 kuna. Istog je trenutka kontaktirala banku i taksi tvrtku, ali saznala je samo da je transakcija legitimna.  

Taksi tvrtka je naknadno utvrdila da je vožnja trajala 11 minuta, međutim, rekli su da je spomenuti vozač prestao raditi tjedan dana nakon te vožnje, a problem je i taj što su taksisti ustvari privatnici koji iznajmljuju taksi od njihove kompanije za 600 dolara tjedno, a nisu njihovi zaposlenici.  

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter