"PROMETNA UČILICA": U tijeku je državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike

Osnovnoškolci i srednjoškolci, pokažite svoje znanje i možda osvojite PlayStation 5

Objavljeno: 26.01.2022. zagorjeinternational

U razdoblju od 20. siječnja do 12. ožujka provodi se državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike, poznato pod nazivom “Prometna učilica”.
Osnovnoškolci i srednjoškolci putem web alata mogu provjeriti svoje znanje, koristeći sve sadržaje vezane uz natjecanje, a mogu i pristupiti na osam ispita, od kojih će se četiri bodovati za konačni plasman.
Kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja, obrađuje se više tematskih cjelina prilagođenih prema dobnim skupinama, pa je tako “Prometna učilica” za osnovnoškolce prilagođena uzrastu od prvog do osmog razreda osnovne škole, a “Prometna učilica” za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole.
Sadržaji “Učilice” dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati putem poveznice.
Dodjeljuju se posebne nagrade za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika – PlayStation 5 konzola za najuspješnijeg osnovnoškolca i srednjoškolca te po tri prijenosna računala za najuspješnije profesore u svakoj kategoriji.
Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine, u okviru preventivno – edukativnih programa, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu, a provodi se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet.

– Svi učenicima koji će sudjelovati na natjecanju želimo sreću te se nadamo da će usvojiti znanja i prometnu kulturu te biti sigurni sudionici u prometu – poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba