Europskim novcem nabavlja se pribor i oprema za učenike

GDCK Zabok sudjelovanjem u EU projektima pomaže osnovnoškolcima s područja središnje Hrvatske

Objavljeno: 26.01.2022. VH

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok sudjeluje u provedbi dva vrlo važna projekta, a tiču se nabave opreme i pribora za osnovnoškolce s područja središnje Hrvatske.
Projekt nabave školskog pribora za osnovnoškolce je proveden, a rezultat su podijeljena ukupno 82 kompleta školskog pribora, od čega 35 kompleta za učenike od prvog do četvrtog razreda te 47 paketa školskog pribora za učenike od petog do osmog razreda, ukupne vrijednosti 29.290 kuna. Nositelj projekta bio je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, a GDCK Zabok je, uz još 20 društava, bio partner projekta vrijednog ukupno 466.868 kuna. Sufinanciran je sredstvima Europske unije, u sklopu Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.
Drugi projekt koji je trenutno u provedbi, jest nabava školske opreme za učenike, a njime će se osigurati oprema za 42 učenika iz osnovnih škola na području djelovanja GDCK-a Zabok. Nositelj projekta je GDCK Duga Resa uz još 21 gradsko društvo Crvenog križa s područja središnje Hrvatske. I ovaj je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije, u sklopu Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a ukupne je vrijednosti 467.940 kuna. Planiran završetak provedbe projekta je 7. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba