Mala obiteljska destilerija iz Oroslavja pomela konkurenciju u Engleskoj

Zagorski gin osvojio čak tri nagrade na svjetskom natjecanju

Objavljeno: 24.01.2022. zagorjeinternational

Zavidna popularnost gina u Hrvatskoj i svijetu iznjedrila je mnogobrojne nove proizvođače ove alkoholne poslastice, koja prema kvalifikaciji spada u rakije po posebnim postupcima pripreme, a jedna takva destilerija djeluje i na području Krapinsko – zagorske županije.

Riječ je o ‘Moonshine Guerilla Distillery’ iz Oroslavja, koja je na svjetsko natjecanje ‘World Gin Awards 2022’, koje se održavalo tijekom siječnja u Engleskoj, prijavila svoja tri gina, od kojih je svaki zasluženo odnio nagradu. Radi se o natjecanju ‘blind’ metodom, a alkoholni ljepotani ‘Dry Hill Berry Gin’ i ‘Blue Mariner Gin’ osvojili su zlatne medalje u kategorijama ‘Gin modernog stila’ i ‘Gin mornaričke snage’, a zbog najviših ocjena ujedno su dobili i naslove ‘Best Croatian Gin’, svaki u svojoj kategoriji.
Ova dva gina ušla su u drugi krug i sada se bore za svjetsku medalju. Konačni rezultati bit će poznati 24. veljače, kada službeno završava drugi krug natjecanja.
Treća nagrada oroslavskoj destileriji pripala je za ‘Good Night Oak Gin’, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji gina dozrijevanog u drvetu. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba